Pater Pio
In zijn voetspoor door onontdekt Zuid-Italiƫ
Programma
Napels straatje.jpg
Foto's
pompei straatje.jpg
Kom vast in Zuid-Italiaanse sferen
Bekijk de foto's

Pater Pio

Tijdens onze bedevaart zoeken we Pater Pio thuis in Zuid-Italië op. Daar, in streken als Campanië en Apulië, lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Authentieke dorpjes verbergen zich achter magnifieke stadjes. Met daaromheen een van de mooiste landschappen van Europa. 

 

SGR pio.jpg

 

Pater Pio van Pietrelcina is ongetwijfeld een van de populairste heiligen van de laatste jaren. Je komt in Italië haast geen taxi of vrachtwagen tegen zónder zijn beeltenis. Al is het maar een klein gebedsprentje op het dashboard. Haast elke Italiaanse dorspkerk heeft wel een zij-altaar of nis, waar een afbeelding van de in 2002 heilig verklaarde pater Pio te vinden is.

De pater kapucijn sprak bij leven al veel mensen aan. Zijn vroomheid en zijn ascetische levensstijl maakten op velen diepe indruk. Toen hij in 1968 overleed, gold hij voor velen al als een belangrijke heilige van deze tijd. Het klooster in San Giovanni Rotondo, waar hij het grootste deel van zijn leven gewoond had, groeide al snel uit tot een bedevaartoord. Tegenwoordig trekken er elk jaar miljoenen pelgrims naartoe.

Tijdens onze reis gaan we op pad met pater Pio en bezoeken de plekken waar hij woonde. We bezoeken zijn geboortedorp, de kathedraal waar hij tot priester werd gewijd en zijn graf in San Giovanni Rotondo. Tevens verkennen we de regio met een prachtige stad als Napels, de bedevaartplaats Monte Sant'Angelo en andere pareltjes in het door toeristen nog niet ontdekte Zuid-Italië. Ook genieten we van de heerlijke Zuid-Italiaanse keuken, bijvoorbeeld in een idylisch gelegen olijvenboerderij.