Zuid-Italiƫ
Land van Gerardus
Data & Prijzen
Gerardus-Murolucano-04-lore.jpg
Wanneer gaan we?
Check je agenda
Inschrijven
Gerardus 01.png
Ga mee naar Gerardus
Meld je hier aan

Land van Gerardus

Een echte volksheilige. Zo mag Gerardus Majella wel worden genoemd. Heel wat parochies, scholen en verenigingen dragen zijn naam. Rond zijn feestdag in oktober zoeken we hem thuis in Zuid-Italië op.

 

Gerardus 2017 (45).JPG

 

Prachtige streek

Daar, in de streken als Campanië, Apulië en Basilicata, lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Authentieke dorpen verbergen zich achter magnifieke stadjes. Met daar omheen een van de mooiste landschappen van Europa. Hier is Sint Gerardus - of zoals ze daar zeggen 'San Gerardo' - geboren, getogen en gestorven. Met hem in ons kielzorg volgen we het spoor terug van de paters redemptoristen, bij wie Gerardus Majella zich aanlsoot en leren we ook andere Zuid-Italiaanse heiligen kennen.

Gerardus-Amalfi-02-lore.jpg

 

Prorgramma

Vanuit Nederland vliegen we naar Napels. De eerste dagen bezoeken we onder meer de beroemde opgravingen in Pompeï en Scala, de geboorteplaats van de orde der redemptoristen. We genieten van het adembenemende uitzicht aan de Amalfikust en wandelen door de straatjes van de mooie stad Amalfi. In het typisch druk Italiaans stadje Pagani ligt de heilige Alfonsus de' Liguori - de stichter van de redemptoristen - begraven in de imposante basiliek.

Op 16 oktober - de feestdag van San Gerardo - bezoeken we zijn heiligdom in Materdomini, waar hij in 1755 overleed. Een ware feestdag met een processie, vuurwerk en een markt met lokale produkten. Een ander hoogtepunt van deze reis is het bezoek aan Muro Lucano, waar Gerardus werd geboren. Samen met het bijna altijd mooie weer en geweldige landschap, kan deze reis al bijna niet meer stuk.  

 

Gerardus-04-lore.jpg

 

Deze bedevaart naar het Land van Gerardus bied het Huis voor de Pelgrim aan in samenwerking met de Nederlandse redemptoristen van Klooster Wittem