Rome
Bezoek de eeuwige stad
Rome-diversen (11).JPG
Rome-diversen (13).JPG

Kerstmis in Rome

Eind 2021 maken we een heel bijzondere reis naar Rome: we gaan Kerstmis vieren in de eeuwige stad. Dat is de Nachtmis vieren in de Friezenkerk, de zegen Urbi et Orbi van de paus live meemaken op het Sint-Pietersplein, slenteren door de prachtig versierde straten van het oude Rome. De eeuwige stad is altijd mooi en interessant, ook midden in de winter.

 

Wat gaan we doen?

Holy_Cradle_02-lore.jpg

Tijdens deze speciale Kerstreis bezoeken we onder meer dé kerstkerk van Rome: de Santa Maria Maggiore, waar de reliek van de kribbe van Jezus wordt bewaard. We gaan de indrukwekkende kerststallen op het Piazza del Popolo bekijken en natuurlijk bezoeken we een echte Romeinse kerkstmarkt.

Op Kerstavond vieren we de Nachtmis in de Friezenkerk - de kerk van de Nederlanders in Rome - vlakbij het Sint-Pietersplein. Op dat plein staan we op Eerste Kerstdag weer om de zegen Urbi et Orbi van de paus live mee te maken. 

Uiteraard bezoeken we ook andere bezienswaardigheden en belangrijke basilieken in de stad, die ook in de winter zeer de moeite waard zijn. Er is ook gelegenheid om zelf de stad te verkennen, om te genieten van een cappuccino en door de versierde straten van het oude Rome te slenteren.

 

Kerst-Rome-lore3.jpg