Rome
Naar het centrum van de wereldkerk
Rome
Review
Maandag 16 oktober
lees verder

Rome en het Heilig Jaar van Barmhartigheid

Paus Franciscus heeft 2016 uitgeroepen tot een 'Jaar van Barmhartigheid". En toto een bijzonder Heilig Jaar. Daarbij hoort een pelgrimstocht naar Rome. Naar de graven van de apostelen Petrus en Paulus. En naar het hart van de wereldkerk. Al eeuwenlang ondernemen pelgrims tijdens een jubeljaar deze tocht. Het Bisdom Roermond sluit zich hier in 2016 bij aan en biedt in samenwerking met het Huis voor de Pelgrim een speciale reis naar Rome aan.

Onder begeleiding van bisschop Frans Wiertz en hulpbisschop Everard de JOng maken we tijdens deze reis kennis met bijzondere plekken uit de geschiedenis van het christendom en met de Romeinse oudheid. Er

is gelegenheid om door de heilige deur te gaan, want dat hoort bij een Heilig jaar. ook wordt het thema van de barmhartigheid verder uitgewerkt. En uiteraard nemen we deel aan een algemene auditie bij paus Franciscus. Natuurlijk genieten we ook van het vele andere moois dat Rome te bieden heeft. Wie geen cappucino op een terras gedronken heeft, is niet echt in Rome geweest.