Santiago de Compostela
Buen Camino!
Ontdek de Camino
leuk straatje HUis voor de Pelgrim.jpg
Leuke stadjes en plaatsen
Op weg naar Santiago
Data & Prijzen
kerk.jpg
Wanneer gaan we?
Check je agenda

Programma Camino de Santiago

 

Tijdens deze bedevaart/cultuurreis langs de Camino naar Santiago bezoeken we een aantal bijzondere plekken in Noord-Spanje. Een greep uit het programma.

 

Burgos

Burgos is een gezellige stad met pleinen en straten vol winkeltjes en terrassen. In het middeleeuwse hart van de stad zijn ook tal van kapellen met prachtige kunstschatten te vinden. We bezoeken de gotische kathedraal van Santa Maria.

 

Frómista

Het klooster is verdwenen, maar de prachtige kloosterkerk San Martín in Frómista is er gelukkig nog wel. Het is een van de best bewaard gebleven romaanse kerken in Spanje.

 

León

Een volgende halteplaats op onze rondreis is León. Binnen de oude stadsmuren vinden we onder andere de Santa-Mariakathedraal, de Isidorusbasiliek en ook het Casa Botines en het Palacio de los Guzmanes, beide van de beroemde architect Gaudí.

 

Cruz de Ferro

Tijdens deze reis wandelen we ook enkele stukken over de Camino. We lopen onder meer naar het Cruz de Ferro, een groot ijzeren kruis met aan de voet een enorme berg stenen. Deze staan symbool voor de zorgen die pelgrims hier achterlaten.

 

Santiago

Het einde van de Camino is voor elke pelgrim natuurlijk het graf van Sint Jacobus in de kathedraal van Santiago. Uiteraard nemen we deel aan de pelgrimsmis in de kathedraal in de hoop het wereldberoemde wierookvat te zien slingeren. Onder leiding van een lokale gids worden we rondgeleid langs de mooiste plekjes van het middeleeuwse stadje. Als het weer het toelaat, gaan we zelfs naar het 'einde van de wereld': Finisterra, een Kaap aan de Atlantische westkust. Ook is er voldoende tijd om op eigen gelegenheid de vele gezellige straatjes met restaurantjes en winkeltjes te verkennen of een van de interessante musea te bezoeken.

 

Vraag de uitgebreid brochure aan