Lourdes
Reizen met zorg

LourdesOLB1sept2018 (90).JPG

Reizen met zorg

Het bijzondere van onze reizen naar Lourdes is dat u ook kunt deelnemen als u mindervalide bent of een bepaalde mate van zorg nodig heeft. Mede dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers is het mogelijk om een onvergetelijke bedevaart naar Lourdes te beleven. Voor het vervoer naar Lourdes kunt u kiezen uit een reis per vliegtuig of met een zorgbus, waarin alle noodzakelijke voorzieningen aanwezig zijn. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kunt in Lourdes logeren in een hotel met beperkte zorg of in het zorghotel Accueil Notre-Dame.

 

Accueil Huis voor de Pelgrim.jpg

 

Verblijf in Lourdes

 

Hotel met beperkte zorg

Voor deelnemers die tijdens hun verblijf in Lourdes een lichte vorm van zorg nodig hebben, beschikken we over hotels met zorgmogelijkheden. Denk hierbij aan hulp met wassen, aankleden (steunkousen), eten, medicijnen toedienen of hulp bij mobiliteit, etc. Dit zijn reguliere hotels die over dezelfde faciliteiten beschikken als alle andere hotels. Er zijn vrijwilligers aanwezig voor zorgondersteuning.

 

Accueil Notre-Dame

Onze reizen naar Lourdes zijn uniek, omdat u ook kunt deelnemen als u behoefte heeft aan veel persoonlijke verzorging. Onze vrijwilligers hebben veel ervaring hiermee. U logeert in het zorghotel Accueil Notre-Dame. Dit is een speciale accommodatie, die beschikt over alle voorzieningen voor mindervalide pelgrims. U wordt hier intensief begeleid door een team van onze (medische) vrijwilligers. Het Accueil Notre-Dame ligt op het terrein van de heiligdommen, vlakbij de grot en de kerken waar de vieringen worden gehouden. Uw partner, familieleden of andere begeleiders kunnen, als ze dat willen, in dezelfde accommodatie logeren. We hebben de beschikking over twee-, of driepersoonskamers en in beperkte mate over zespersoonskamers.

 

Rolstoel of rollator

Deelnemers die gebruik maken van een rolstoel of een rollator, kunnen deze in Lourdes gratis van ons lenen. In verband met de beperkte bagageruimte onderweg heeft dit onze voorkeur, boven het meenemen van een eigen hulpmiddel. Kiest u er toch voor om uw eigen rolstoel mee te nemen, dan moet deze opvouwbaar zijn. Elektrische rolstoelen en niet-opvouwbare rolstoelen kunnen beperkt worden meegenomen als u hier volledig afhankelijk van bent en als de rolstoel aan bepaalde voorwaarden voldoet. Neem in deze gevallen altijd vooraf contact met ons op. Kiest u voor verblijf in een hotel of een hotel met beperkte zorg, dan is het aan te bevelen om zelf een reisgenoot mee te nemen die uw rolstoel kan duwen.

Lourdes Huis voor de Pelgrim 10.JPG

6-daagse vliegreis met zorg in 2021

Voor zieke of mindervalide pelgrims is de vliegreis de beste wijze van vervoer. Deze 6-daagse reis is comfortabel en u bent relatief kort onderweg. Indien nodig zijn onze vrijwilligers in de buurt om u te helpen. Ook voor mensen die minder goed ter been zijn, is een vliegreis een prima optie. U kunt via een lift of slurf het vliegtuig betreden. Maakt u gebruik van een rolstoel, dan is het in beperkte mate mogelijk deze in het bagageruim van het vliegtuig mee te nemen. Dit moet een inklapbare rolstoel zijn. Het is overigens praktischer om in Lourdes gratis een rolstoel van ons te lenen. Indien u afhankelijk bent van een elektrische rolstoel, kunt u het beste vooraf contact met ons opnemen om te overleggen wat de beste wijze van vervoer is.

 

2021

 • 6 t/m 11 september (zorgehotel), OLB 
 • 11 t/m 16 september (accueil), OLB
 • 16 t/m 21 september (accueil & zorghotels), NLZ

 

 

Tarieven 2021

 • 6-daagse vliegreis met zorg (accueil) € 880
 • 6-daagse vliegreis met zorg (3* hotel) € 880 (alleen in periodes NLZ)
 • Toeslag 1-persoonskamer € 160
 • 6-daagse vliegreis met zorg (4* hotel) € 950
 • Toeslag 1-persoonskamer € 180

Alle overige informatie over de vliegreis

 

Zorgreis Huis voor de Pelgrim.jpg

8-daagse reis per zorgbus in 2021

Voor deelnemers die echt niet met het vliegtuig meekunnen of onderweg intensieve verzorging nodig hebben, rijdt er een speciale zorgbus naar Lourdes. Dit is een luxe touringcar met een rolstoellift en alle andere noodzakelijke voorzieningen. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kunt u ofwel plaatsnemen op een van de stoelen van de bus of de hele reis in uw eigen rolstoel blijven zitten (als deze in 'ligstand' gezet kan worden). Indien nodig kunt u ook liggend op een brancard/ligbed vervoerd worden. Als u samen met een persoonlijk begeleider reist, kan deze ook met de zorgbus meegaan. Er gaan verpleegkundigen en andere vrijwilligers mee, zodat alle noodzakelijke hulp direct voorhanden is.

De zorgbus vertrekt in de loop van de middag vanuit Maastricht en rijdt vervolgens rechtstreeks naar Lourdes. Daar komt u de volgende ochtend aan. Voor mindervalide deelnemers die niet met een vliegtuig kunnen reizen, is dit een comfortabele manier van vervoer, voorzien van de meest noodzakelijke hulpmiddelen. De pelgrims die met de zorgbus reizen, logeren in Lourdes in het zorghotel Accueil Notre-Dame. In Lourdes kunt u samen met alle andere deelnemers aansluiten bij het gezamenlijk programma dat wij aanbieden.

 

Opstapplaats en vertrektijd

Maastricht ± 18.00 uur

 

Data 2021

 • 10 t/m 17 september, OLB
 • 15 t/m 22 september, NLZ 

 

Tarieven 2021

 • 8-daagse reis per zorgbus € 880 
  (zorghotel Accueil Notre-Dame)