Lourdes
Waar de hemel de aarde raakt
Foto's
Lourdes Huis voor de Pelgrim 24.JPG
Proef de sfeer van Lourdes
Bekijk het foto-album
Programma
Lourdes Huis voor de Pelgrim 42.jpg
Indrukwekkende vieringen
Wat doen we in Lourdes?

Reisvoorwaarden

 

Deelname

Aan de bedevaarten naar Lourdes kan in principe iedereen deelnemen. Dit geldt ook voor mensen die persoonlijke verzorging nodig hebben of gebruik maken van medische hulpmiddelen. Alleen in zeer uitzonderlijke gevallen behoudt het Huis voor de Pelgrim zich het recht voor om deelnemers te weigeren. Meer hierover leest u in onze algemene reisvoorwaarden.

 

Rolstoelen

Deelnemers aan de bedevaarten naar Lourdes die gebruik maken van een rolstoel of rollator kunnen deze van thuis meenemen. De rolstoel moet wel opvouwbaar zijn. Ook bestaat de mogelijkheid om bij ons een rolstoel of rollator te lenen. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Bent u voornemens om een rolstoel of rollator mee naar Lourdes te nemen. Of wilt er een van ons lenen, vermeld dit dan duidelijk op het aanmeldingsformulier.

 

Elektrische rolstoelen

Elektrische rolstoelen kunnen alleen bepaalde voorwaarden mee naar Lourdes worden genomen. Bent u volledig afhankelijk van een elektrische rolstoel, neem dan vooraf contact met ons op. Niet aangemelde elektrische rolstoelen kunnen niet worden meegenomen.

 

Scootmobiels

Scootmobiels kunnen we helaas niet meenemen naar Lourdes.

 

Persoonlijke begeleider

Wanneer u gebruik maakt van een rolstoel en kiest voor verblijf in een van de reguliere hotels in Lourdes, dan dient u zelf voor een begeleider te zorgen die goed met een rolstoel kan omgaan. Kiest u voor verblijf in het accueil of zorghotel, dan zorgen onze vrijwilligers voor uw vervoer in Lourdes.

 

Reisdocumenten

Om aan de bedevaarten naar Lourdes te kunnen deelnemen dient u te beschikken over een geldig paspoort of identiteitsbewijs.

 

Algemene reisvoorwaarden

Op deze reis zijn de algemene reisvoorwaarden van het Huis voor de Pelgrim van toepassing.
Meer informatie hierover is verkrijgbaar bij ons kantoor.

 

Reisverzekering en Annuleringsregeling

Voor de bedevaarten naar Lourdes geldt dat in de reissom een reisverzekering en annuleringsregeling is opgenomen. De reisverzekering is alléén geldig voor mensen die in Nederland wonen. De voorwaarden van de annuleringsregeling ontvangt u bij de bevestiging van uw reis.

 

Covid-19

De ontwikkelingen rondom het coronavirus gaan snel. U mag erop vertrouwen dat de reis alleen doorgaat als uw veiligheid kan worden gewaarborgd. 

Tijdens de reizen zijn wij verplicht ons te houden aan de coronamaatregelen die ter plaatse gelden. Om geen risico's te lopen, staat deelname aan de bedevaarten alleen open voor mensen die volledig gevaccineerd zijn. Tijdens de reis kan naar een vaccinatiebewijs/coronacheck- app gevraagd worden.