Lourdes
Waar de hemel de aarde raakt
Limburgse Bedevaarten
Lourdes Huis voor de Pelgrim 93.JPG
Al bijna 100 jaar ervaring
Lees verder
NLZ
Lourdes Huis voor de Pelgrim 89.JPG
Samen naar Maria
Lees verder

Bedevaart naar Lourdes 

 

Wilt u zo goed zijn om hier naartoe te komen,” vroeg Maria in 1858 aan Bernadette Soubirous. De 14-jarige meisje was verbaasd. Nog nooit had iemand haar “u” genoemd. En nog nooit had iemand haar zo beleefd gevraagd om iets te doen. Meestal móest ze allerlei klusjes opknappen. Nu werd ze gevraagd – uitgenodigd – voor een bijzondere ontmoeting aan de Grot van Massabielle.

Die uitnodiging van meer dan 160 jaar geleden geldt nog steeds. Maria vraagt ook aan ons of wij zo goed willen zijn om naar die bijzondere grot in Lourdes te komen. We zijn er welkom. Ze staat ons al op te wachten, klaar om naar onze verhalen en onze gebeden te luisteren.

Miljoenen pelgrims uit de hele wereld hebben die uitnodiging al aangenomen. Elk jaar komen grote groepen mensen naar Lourdes om, net als Bernadette, even bij die grot te staan en Maria te ontmoeten, te bidden, een kaars op te steken, zich te wassen met het water uit de bron of mee te doen aan een van de vele dagelijkse vieringen en processies.

 

Lourdes-Grot.jpg

 

Bijzondere ervaring

Het Huis voor de Pelgrim stelt u in de gelegenheid de uitnodiging van Maria aan te nemen. In februari, mei, september en oktober 2020 bieden we acht verschillende mogelijkheden aan om een reis naar Lourdes te maken. U komt bij de Grot van de verschijningen, we leiden u rond door de stad, we gaan de Pyreneeën in en u kunt genieten van die bijzondere sfeer in het heiligdom, waar we samen bidden, samen zingen, samen lachten en samen stil zijn bij Maria. 

 

overzichtsfoto heiligdom.jpg

 

Lourdes

Lourdes ligt aan de voet van de Pyreneeën in Zuid-Frankrijk. Sinds de verschijningen van Maria is het stadje uitgegroeid tot de belangrijkste Mariabedevaartplaats ter wereld. Mensen gaan naar Lourdes om steun te zoeken bij Maria, om een kaarsje op te steken, om even stil te zijn bij de grot van de verschijningen.

 

Programma

Tijdens onze reizen naar Lourdes wordt een volledig verzorgd programma aangeboden. U kunt – geheel vrijblijvend – deelnemen aan vieringen, processies, verdiepingsmomenten, wandelingen door Lourdes en excursies naar de Pyreneeën. Hoogtepunt van de reis is uiteraard een de eucharistieviering aan de Grot, de plek waar Bernadette Maria ontmoette. Indrukwekkend zijn ook de grote internationale plechtigheden, met soms wel meer dan 25.000 pelgrims uit tal van landen. Daarnaast is Lourdes een gezellig stadje met tientallen winkeltjes en terrasjes. Ook zijn er diverse musea, waar u meer over de geschiedenis van Lourdes te weten kunt komen.

 

Lourdes Huis voor de Pelgrim 62.JPG

 

Verblijf in Lourdes

Lourdes telt honderden hotels. Het Huis voor de Pelgrim werkt samen met enkele daarvan, die qua prijs/kwaliteitverhouding tot de beste van Lourdes behoren. U kunt kiezen uit een drie- of een viersterrenhotel. Deze zijn uitstekend geoutilleerd. In bijna alle hotels is gratis wifi aanwezig.
’s Middags en ’s avonds worden er uitgebreide warme maaltijden geserveerd. Met eenvoudige diëten kan rekening worden gehouden.

 

Vervoer

Voor de reizen naar Lourdes kunt u kiezen uit een reis per vliegtuig of per bus. De vliegreizen zijn chartervluchten die speciaal voor ons naar Lourdes vliegen. De busreizen vinden plaats per luxe touringcar.

 

Acht reizen

Het Huis voor de Pelgrim biedt in 2022 acht keer een volledig verzorgde reis naar Lourdes aan. 
Naar het overzicht van de Lourdesreizen 2022

 

Reizen met zorg

Het unieke van onze reizen naar Lourdes is dat u ook kunt deelnemen als u mindervalide bent of een bepaalde mate van zorg nodig heeft.

Meer informatie over Reizen met zorg