Jongeren- en gezinsbedevaart
Met de hele familie naar Lourdes
Gezinsbedevaart-201847.jpg
Gezinsbedevaart-201838.jpg

Jongeren- en gezinsbedevaart naar Lourdes in oktober 2021 

Na het geweldige succes van 2018 staat er voor oktober 2021 weer een gezinsbedevaart naar Lourdes gepland. In de herfstvakantie van Zuid-Nederland gaan we met de bus naar Lourdes. Het hele gezin mag mee. Samen met kinderen of kleinkinderen Lourdes beleven en hen laten ervaren wat die plaats zo bijzonder maakt, is zeer de moeite waard. Tijdens deze reis volgen we een aangepast programma met leuke activiteiten voor kinderen. 

 

Met het hele gezin naar Lourdes

Bernadette is een gewoon meisje van 14 jaar uit Frankrijk. Als ze op een dag langs een bergriviertje in de Pyreneeën loopt, hoort ze plotseling een zacht geluid. In een grot ziet ze een mooie jonge vrouw staan. Even lijkt het alsof de wereld om haar heen niet meer bestaat. Het meisje ziet alleen nog maar die jonge vrouw in het wit...
Zo begon ruim 160 jaar geleden de geschiedenis van Lourdes. De jonge vrouw in het wit was Maria, de moeder van Jezus. Door die bijzondere ontmoeting van haar met Bernadette werd Lourdes een plek waar duizenden mensen uit de hele wereld samenkomen. Volwassenen, maar ook heel veel kinderen en jongeren.

 

Wie kan mee?

Jongens en meisjes, die bijna net zo oud zijn als Bernadette toen, kunnen bij dezelfde grot Maria leren kennen. Wie dat een keer wil meemaken, kan meegaan met onze speciale Gezins- en Jongerenbedevaart. In de herfstvakantie van 2021-regio zuid gaan we met gezinnen, tieners en jongeren Bernadette achterna.
Ouders en kinderen, grootouders en kleinkinderen kunnen samen kennismaken met Lourdes. Tijdens deze week is er een speciaal op kinderen, tieners en jongeren afgestemd programma. Ook deelnemers die zorg nodig hebben, zijn van harte welkom. Deze week gaan er echter geen zorgvrijwilligers mee. U moet de zorg dus zelf kunnen bieden.

 

Wat gaan we doen?

We bezoeken de grot waar Maria verscheen. We gaan naar het huis waar Bernadette met haar gezin woonde. We gaan kijken bij de schaapskooi, waar ze op de dieren moest letten. We doen mee aan de lichtprocessie: iedereen een kaarsje in de hand. En natuurlijk gaan we naar de sneeuw die het hele jaar door op de toppen van de Pyreneeën ligt. Buiten het programma is er ook gelegenheid om zelf iets te ondernemen. In Lourdes ligt alles op loopafstand. Het wordt een herfstvakantie om nooit te vergeten!

 

Hoe gaan we?

We reizen met een nachtbus die rechtstreeks naar Lourdes rijdt. 

 

Data

 • 8-daagse busreis (nachtbus) 23 t/m 30 oktober 2021

 

Reissom

Door subsidies kunnen we deze reis met extra korting aanbieden, met zelfs een zeer speciale prijs voor kinderen/jongeren tot en met 18 jaar.

 • 8-daagse busreis 

  • kinderen/jongeren t/m 18 jaar € 375
  • volwassenen € 750
  • toeslag 1-persoonskamer € 160
    
 • CZ-reductie

  • Eigen bijdrage met CZ-reductie € 280

Door een unieke samenwerking met zorgverzekeraar CZ mag het Huis voor de Pelgrim in een aanta gevallen de reizen naar Lourdes aanbieden met reductie. Hieraan zijn enkele voorwaarden verbonden.  

De reissom is inclusief

 • vervoer per luxe touringcar
 • overnachtingen in goede 3* hotels op basis van volpension met verblijf op een meerpersoonskamer met eigen bad/douche en toilet
 • deelname aan het Nederlandstalige programma
 • eventuele entreegelden
 • toeristenbelasting
 • reisverzekering (voor inwoners van Nederland) en annuleringsregeling
 • eigen reisleiding
 • uitgebreide reisbescheiden

Zelf regelen en betalen

 • vervoer naar de opstapplaats
 • lunchpakket eerste dag

Corona 

De ontwikkelingen rondom het coronavirus gaan snel. U mag erop vertrouwen dat de reis alleen doorgaat als uw veiligheid kan worden gewaarborgd. Het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken is daarbij leidend. Indien wij ons genoodzaakt zien de reis te annuleren vanwege de coronapandemie, ontvangt u de eventueel reeds betaalde reissom volledig retour. Annuleert u zelf dan is onze annuleringsregeling van kracht.

Op dit moment is nog niet bekend welke voorwaarden rondom corona worden gesteld door de landen waar u doorheen reist. Houd daartoe de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten: website Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Voor deelname aan de Gezins- en Jongerenbedevaart dient iedereen vanaf 12 jaar volledig gevaccineerd te zijn.

Aanmelden

Zin om mee te gaan met de gezinsbedevaart? Vul dan per persoon het online aanmeldingsformulier in.