Lourdes
Waar de hemel de aarde raakt

Bijdrage zorgverzekeraar CZ

Het Huis voor de Pelgrim heeft een unieke samenwerking met zorgverzekeraar CZ. Verzekerden van CZ kunnen onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor een korting op de reissom van een bedevaart naar Lourdes.

Deze regeling geldt voor mensen die verzekerd zijn bij CZ, een medische indicatie hebben en die minstens vijf jaar geen gebruik gemaakt hebben van deze mogelijkheid. Als u voor een bijdrage van de zorgverzekeraar in aanmerking denkt te komen, kunt u dit aangeven op het inschrijfformulier. U krijgt dan aanvullend een medisch formulier toegestuurd.

Inlevering van het inschrijfformulier en het medisch formulier betekent niet dat uw aanvraag automatisch goedgekeurd is.Ook zijn hieraan geen andere rechten te ontlenen. CZ bepaalt op basis van het totale aantal beschikbare plaatsen en de verstrekte (medische) informatie wie voor een tegemoetkoming in de kosten in aanmerking komt. Ten aanzien van de beslissing omtrent deelname aan de bedevaart staat geen mogelijkheid van beroep open!

 

Eigen bijdrage

Wanneer u een positief antwoord heeft ontvangen, betaalt u een eigen bijdrage plus eventuele toeslag voor een 1-persoonskamer. De tegemoetkoming in de kosten geldt niet voor partners of begeleiders die samen met u naar Lourdes reizen. Zij dienen een eigen inschrijfformulier in te vullen.

 

Prijs met korting van CZ in 2022

  • Eigen bijdrage 3* hotel € 290
  • Toeslag 1-persoonskamer € 165
  • Eigen bijdrage 4*hotel € 370
  • Toeslag 1-persoonkamer € 185
  • Eigen bijdrage accueil € 290

 

Historische relatie

De betrokkenheid van CZ bij de reizen naar Lourdes is historisch verklaarbaar. De zorgverzekeraar is voortgekomen uit de voormalige diocesane ziekenfondsen en was van oudsher nauw verbonden met de katholieke vakbeweging.

Vraag meer informatie aan over de Lourdesreizen met korting van CZ