Ierland
Bakermat van het Noord-Europees christendom
Programma
Kylemore Abbey Huis voor de Pelgrim.JPG
Ierland van dag tot dag
Ontdek het programma
Foto's
Burren Huis voor de Pelgrim.jpg
Kom vast in de sfeer
Bekijk de foto's

Ontdek Ierland

 

Deze reis kan vanwege de coronmaatregelen helaas niet doorgaan.

 

 

Flarden nevel hangen over het moeras. Achter de heuvels ruist de zee. Het uit ruwe natuursteen opgebouwde kerkje vormt één geheel met het landschap. Al eeuwenlang. In Ierland ontmoeten de Keltische en vroegchristelijke wereld elkaar.

 

Ierland (9).jpg

 

Je zou het niet verwachten, maar het christendom in Noordwest-Europa is voor een belangrijk deel vanuit Ierland verkondigd. Het waren Ierse monniken en religieuzen die in de zevende en achtste eeuw overzee de Lage Landen aandeden om hier het evangelie te verkondigen. Grote "Nederlandse" heiligen als Willibrord, Bonifatius en Brigida kwamen uit Ierland en verkondigden in delen van Europa het christelijk geloof. Dat maakt een bezoek aan dit groene, mystieke en bij vlagen ook mysterieuze eiland zeer de moeite waard. 

 

Saint-Patrick

Patrick.jpg

We ontmoeten Saint Patrick: de nationale heilige van Ierland en Brigida, patrones van Ierland, we bezoeken Knock, het Lourdes van Ierland en het zesde-eeuwse klooster Glendalough. Natuurlijk gaan we ook op bezoek bij “onze eigen” Karel Houben, de Nederlandse passionist die in 2007 heilig werd verklaard.

Bij het schilderachtig gelegen Kylemore Abbey wanen we ons even terug in de vroege middeleeuwen. Verborgen in de fraaie natuur ligt Glendalough, het klooster dat in de zesde eeuw door St. Kevin werd gesticht. 

 

Landschap

Kleurrijke landschappen, hoge bergen en vele meren... tijdens onze rondreis door Ierland genieten we ook van de prachtige natuur. Zo rijden we door de Connemara en the Burren, twee nationale parken, bezoeken we de Cliffs of Moher en maken een boottocht door Ierlands enige fjord, een oase voor wilde dieren, bij Killary Harbour.