Ierland
Met het Aartsbisdom naar de bronnen van het vroeg-christelijk geloof
Programma
Kylemore Abbey Huis voor de Pelgrim.JPG
Highlights van de reis
Ontdek het programma
Foto's
Burren Huis voor de Pelgrim.jpg
Kom vast in de sfeer
Bekijk de foto's

Met het Aartsbisdom Utrecht naar Ierland

aartsbisdom logo.jpg

7-daagse rondreis naar de bronnen van het vroeg-christelijk geloof

 

Flarden nevel hangen over het moeras. Achter de heuvels ruist de zee. Het uit ruwe natuursteen opgebouwde kerkje vormt één geheel met het landschap. Al eeuwenlang. In Ierland ontmoeten de Keltische en vroegchristelijke wereld elkaar. Hier liggen onze christelijke wortels. Ierland is machtig mooi. De rijke rooms-katholieke historie, het landschap, de cultuur, de eeuwenoude geschiedenis: er is veel te zien en te ontdekken.

 

Ierland (3).jpg

 

Wat kunt u verwachten?

In de ochtend van 27 mei vliegt u met KLM van Amsterdam naar Dublin, de hoofdstad van Ierland. Na een lunch in één van de oudste pubs van Dublin, maakt u een stadsrondrit. In St. Mary's Pro Cathedral viert u de Eucharistie. In Armagh en Downpatrick ontmoet u Saint Patrick en daarna reist u door naar Knock, waar u een uitgebreid bezoek aan het Heiligdom brengt en de Eucharistie viert. Vervolgens reist u naar de heilige berg van Saint Patrick.

In het hart van de Connemara ligt de 19de eeuwse Kylemore Abbey met een prachtige kerk en Victoriaanse tuinen. Via natuurgebied The Burren en de Cliffs of Moher gaat u naar misschien wel de meest gefotografeerde plek van Ierland, de Rock of Cashel.

Op de voorlaatste dag viert u de Eucharistie bij St. Brigids Well en bezoekt u de kloosterruïnes van het schitterend gelegen Glendalough. Op de laatste dag viert u de Eucharistie bij het graf van de Heilige pater Karel in Mount Argus, Dublin. Met een bezoek aan het indrukwekkende Trinity College en de Book of Kells sluit u de bedevaart af en vliegt u aan het einde van de middag weer terug naar Nederland vanaf Dublin.

Ierland Huis voor de Pelgrim 10.jpg