Fátima
Rondreis door Portugal
Fáitma
Fatima Huis voor de Pelgrim8.jpg
Data & Prijzen
Fatima Huis voor de Pelgrim12.jpg
7-daagse fly/drive
Wanneer gaan we?

Programma Fátima/Portugal

 

In de zomer van 1917 zagen drie herderskinderen in Fátima in Portugal zes keer een verschijning van Maria. Van mei tot en met oktober van dat jaar waren Lucia, Francesco en Jacinta er steeds op de 13e van iedere maand getuige van dat Maria hen aansprak. Deze bijzondere gebeurtenissen meer dan honderd jaar geleden spreken nog steeds tot de verbeelding. Lees het verhaal van Fátima.

Tijdens onze reis door Portugal bezoeken we de plek waar de kinderen Maria zagen. We wonen enkele plechtigheden bij in het heiligdom en we bezoeken de huizen waar Lucia, Francisco en Jacinta woonden. Uiteraard zijn we op de 13e in Fátima om de maandelijkse verschijningsdag mee te vieren.

 

Portugal-Coimbra4.jpg

 

Veel excursies

Maar tijdens deze reis doen we nog veel meer. Vanuit onze uitvalsbasis Fátima bezoeken we ook diverse andere interessante plekken. Zo gaan we onder meer naar Coimbra, met zijn beroemde, eeuwenoude universiteit op het hoogste punt van de stad. We bezoeken daar de zeer indrukwekkende bibliotheek. We gaan ook naar de kustplaats Nazaré en naar het beroemde 14e-eeuwse klooster van Batalha. 

 

Portugal-Batalha5.jpg

 

Ook naar Lissabon

Natuurlijk bezoeken we tijdens deze reis de hoofdstad Lissabon met z’n kathedraal, het geboortehuis van de heilige Antonius (van Padua) en de toren van Belém die herinnert aan de ontdekkingsreizen van Vasco da Gama. Daarna gaan we naar het Hiëronymietenklooster, gebouwd in de 16e eeuw. We zien de graven van leden van de toenmalige koninklijke familie en van Vasco da Gama. Met onze eigen luxe touringcar maken we een uitgebreide stadstour en stoppen op interessante plekken.

 

Vieringen

Elke avond keren we terug in Fátima. Tijdens deze bedevaart annex cultuurreis vieren we dagelijks de eucharistie. Ook nemen we deel aan de lichtprocessie op het heiligdom in Fátima. We sluiten onze reis af met een bezoek aan Christo Rei, het bekende Christusbeeld aan de rivier de Taag in Lissabon.