Fátima
Rondreis door Portugal
Fatima Huis voor de Pelgrim8.jpg
Fatima Huis voor de Pelgrim12.jpg

Programma Fátima/Portugal

In de zomer van 1917 zagen drie herderskinderen in Fátima in Portugal zes keer een verschijning van Maria. Van mei tot en met oktober van dat jaar waren Lucia, Francesco en Jacinta er steeds op de 13e van iedere maand getuige van dat Maria hen aansprak. Deze bijzondere gebeurtenissen meer dan honderd jaar geleden spreken nog steeds tot de verbeelding.

Tijdens onze reis in Portugal bezoeken we de plek waar de kinderen Maria zagen. We wonen enkele plechtigheden bij in het heiligdom en we bezoeken de huizen waar Lucia, Francesco en Jacinta woonden. Uiteraard zijn we op de 13e in Fátima om de maandelijkse verschijningsdag mee te vieren.

 

Veel excursies

Maar tijdens deze reis doen we nog veel meer. We maken een rondreis door Portugal en bezoeken diverse interessante plekken. Zo gaan we onder meer naar Coimbra, met zijn beroemde, eeuwenoude universiteit op het hoogste punt van de stad. We bezoeken daar de zeer indrukwekkende bibliotheek.

In Tomar bezoeken we het Convent van Christus, dat in 1160 gesticht werd door de Orde van de Tempeliers. We zien de meer dan 800 jaar oude Tempelierskerk met het enorme kloostercomplex in zijn verschillende bouwstijlen: romaans, byzantijns, gotisch, renaissance, barok: alles loopt door elkaar.

 

Ook naar Lissabon

Een ander eeuwenoud klooster bezoeken we in Batalha, iets jonger, maar nog altijd met zes eeuwen op de teller en in een prachtige gotische stijl gebouwd. De kustplaats Nazaré – een zeer oude vissersplaats aan de Atlantische Oceaan – is een andere bezienswaardigheid. En natuurlijk bezoeken we de hoofdstad Lissabon met z’n kathedraal, het geboortehuis van de heilige Antonius (van Padua) en de toren van Belém die herinnert aan de ontdekkingsreizen van Vasco da Gama.

Daarna gaan we naar het Hiëronymietenklooster, gebouwd in de 16e eeuw. We zien de graven van leden van de toenmalige koninklijke familie en van Vasco da Gama. Met onze eigen luxe touringcar maken we een uitgebreide stadstour en stoppen op interessante plekken.

 

Vieringen

Tijdens deze bedevaart annex cultuurreis vieren we dagelijks de eucharistie, waarvan eenmaal in de verschijningskapel in het heiligdom in Fatima. We sluiten onze reis af met een bezoek aan Christo Rei, het bekende Christusbeeld aan de rivier de Taag in Lissabon.