Banneux
Ontdek het Lourdes van de Ardennen
Data & Prijzen
Banneux Huis voor de Pelgrim 20.JPG
Triduae en dagbedevaarten
Wanneer gaan we?
Begeleiding
Banneux Huis voor de Pelgrim 35.JPG
Vertrouwde organisatie
Caritas Banneux

Reizen naar Banneux

Banneux Huis voor de Pelgrim 16 slider.JPG

 

Wij bieden twee soorten reizen naar Banneux aan: dagbedevaarten en meerdaagse reizen.

 

Dagbedevaart

Een dagbedevaart naar Banneux bestaat uit een bustocht vanaf een bepaalde opstapplek in Limburg. U komt in de loop van de ochtend in Banneux aan, waar dan een Nederlandstalige eucharistieviering plaatsvindt. Na de lunch is er gelegenheid om deel te nemen aan de kruisweg en de ziekenzegening. Uiteraard is er ook tijd om op eigen gelegenheid in het heiligdom rond te kijken of de winkeltjes te bezoeken. Aan het einde van de middag brengt de bus u terug naar de opstapplek.

 

Triduüm

Een triduüm is een vijfdaagse bedevaart, waarbij u drie volle dagen in Banneux verblijft. De andere twee dagen zijn gereserveerd voor de heen- en terugreis. U wordt begeleid door ons eigen team van enthousiaste vrijwilligers, bestaande uit pastores, verzorgenden en brancardiers. Zij doen hun uiterste best om u in Banneux enkele onvergetelijke dagen te bezorgen.

Banneux mei 2018 (3).jpg

Programma

Tijdens het triduüm wordt een volledig Nederlandstalig programma aangeboden, begeleid door eigen pastores. U kunt deelnemen aan eucharistievieringen, gebedsdiensten, de kaarsenprocessie, de bidweg naar de bron, ziekenzegening, boeteviering en handoplegging. Daarnaast is er ruime gelegenheid voor ontspanning, ontmoeting, de winkeltjes te bezoeken of op een terras neer te strijken.
 

Dag 1

Via diverse opstapplaatsen in Limburg gaan we naar Maastricht, waar een koffietafel wordt geserveerd. Aansluitend gaan we gezamenlijk naar Banneux. Daar komen we in de loop van de middag aan. Het Triduüm wordt geopend met een eucharistieviering en een bidweg naar de bron.

 

Dag 2

We beginnen de dag met het bidden van de kruisweg. Er is gelegenheid voor gebed en aanbidding bij de uitstelling van het Allerheiligste. Vervolgens vindt er een lof met ziekenzegening plaats. Uiteraard is er deze dag ook een eucharistieviering met aansluitend een bidweg naar de bron.       's Avonds nemen we deel aan de kaarsenprocessie.

 

Dag 3

Op deze dag staat deelname aan de internationale eucharistieviering op het programma. 's Middags is er weer gelegenheid om aan een plechtig lof met ziekenzegening deel te nemen.

 

Dag 4

De vierde dag beginnen we met een eucharistieviering en aansluitend gelegenheid om het sacrament van boete en verzoening te ontvangen. 's Middags kan deelgenomen worden aan het lof met ziekenzegening. Vandaag vindt ook een viering met handoplegging plaats. 's Avonds sluitend we het triduüm af met een bidweg naar de bron en afscheid van Banneux bij de verschijningskapel.

 

Dag 5

Na een laatste eucharistieviering vertrekken we per bus uit Banneux naar Maastricht, waar ter afsluiting een koffietafel wordt aangeboden.