Assisi
Naar Franciscus met de parochies van Den Haag
Umbrie-Spoleto.jpg
Assisi-03.jpg

Op bedevaart naar Sint-Franciscus

Deze bedevaart- en inspiratiereis per bus naar Assisi wordt speciaal georganiseerd door en voor de r.-k. parochies van Den Haag: Maria Sterre-der-Zee en de Vier Evangelisten. Ook als u niet tot deze parochies behoort en graag aan deze reis in de voetsporen van de HH. Franciscus en Clara wilt deelnemen, bent u van harte welkom.

Al tijdens de reis naar de Italiaanse stad Assisi laten we ons inspireren door het leven en de werken van beide heiligen. Op onze bestemming aangekomen, zullen we, naast inspirerende vieringen en bezoeken aan gedenkwaardige plekken, volop genieten van de prachtige cultuur en natuur van Umbrië. We bezoeken onder andere San Damiano, Spoleto, Greccio, La Verna, Perugia en ook Innsbruck en Füssen.

Al met al een verzorgde pelgrimage met een goede balans tussen inspiratie en recreatie.De reis wordt begeleid door reisleider Corina van der Ende. Pastorale begeleiding door diaken Jos van Adrichem.

Franciscus van Assisi

Franciscus01.jpg

Franciscus (1181/82-1226) was de zoon van een welgestelde lakenkoopman uit Assisi.  

In zijn jeugd leidde Franciscus nogal een wild bestaan. Na een aantal ingrijpende gebeurtenissen bekeerde hij zich tot een leven van armoede, gebed en dienstbaarheid aan de armen. Ook had hij een grote liefde voor de natuur en de dieren. Steeds meer mannen volgden zijn voorbeeld en sloten zich bij hem aan. Dat was het begin van de minderbroeders, later ook naar hun stichter de franciscanen genoemd.

Franciscus moet een bijzonder charismatische man zijn geweest. Hij maakte indruk op de paus van zijn tijd en onderhield ook goede contacten met de sultan van het Ottomaanse Rijk. Franciscus staat ook bekend als de 'uitvinder' van de kerststal.

Hij leefde een ascetisch leven. In 1224 ontving hij de stigmata (de wonden van Christus). Twee jaar later, op de avond van 3 oktober 1226, stierf hij.