Zondag 11 oktober: aftrap 100 jaar ‘Limburgse Bedevaarten’

ZoeteMoeder.jpg

 

In juni 2021 is het precies 100 jaar geleden dat de eerste Lourdesreis plaatsvond van de ‘Limburgse Bedevaarten’, een van de organisaties binnen het Huis voor de Pelgrim. Er staan allerlei activiteiten gepland, waaronder een feestdag, de publicatie van een ‘glossy’ en een wetenschappelijk congres.

Dit najaar start al een eerste activiteit in het kader van het 100-jarig jubileum. De jarige bedevaartorganisatie biedt op vier plaatsen in Nederland speciale ‘Mariavesperconcerten’ aan. De eerste is op zondag 11 oktober in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch. 

Een vesperconcert is een gebedsviering, waarbij de muziek een belangrijke rol speelt. Het is liturgie en tegelijkertijd ook een concert. De muziek wordt uitgevoerd door de Capella sine Nomine onder leiding van Jo Louppen. Op het programma staan Marialiederen, psalmen en gebeden in verschillende stijlen en genres.

 

StJan.jpg

 

Concert in Den Bosch 

Het vesperconcert in Den Bosch begint op 11 oktober om 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis. In verband met de coronamaatregelen is aanmelden vooraf wel noodzakelijk.

Alle concerten 

De vier concerten vinden plaats op:

  • 11 oktober 2020 Sint-Janskathedraal in Den Bosch
  • 29 november 2020 Onze-Lieve-Vrouwebasiliek in Maastricht 
  • 17 januari 2021 Sint-Bavokathedraal in Haarlem 
  • 28 februari 2021&nKlein-Lourdes in Tienray (gem. Horst aan de Maas)

Aanmelden voor concert op 11 oktober in Den Bosch