Vrijdag weer online bedevaart ‘Lourdes united’

Lourdes-United.jpg

 

Na het succes van vorig jaar houdt het heiligdom in Lourdes vrijdag 16 juli weer een online bedevaartdag onder de titel ‘Lourdes United’. De hele dag door zijn er aan de Grot live vieringen in allerlei talen en gericht op pelgrims in diverse werelddelen.

In totaal wordt er zeventien uur live uitgezonden op vijf verschillende platforms, zijn er drie internationale missen en tien rozenkransgebeden in evenzovele talen. Helaas is er geen gebed in het Nederlands, wel om 14.30 uur in het Duits en om 15.00 uur in het Engels. Belangstellenden kunnen ook online een gebedsintentie doorgeven of een gif overmaken. 

Om 20.15 uur is er net als vorig jaar een live televisie-uitzending met diverse gasten. Ook president Macron bezoekt vrijdag Lourdes. Aansluitend is er om 21.00 uur een live uitzending van de lichtprocessies. De datum 16 juli is niet toevallig gekozen. Het is de feestdag van Onze-Lieve-Vrouw van de Berg Karmel en tevens de datum van de laatste verschijning van Maria aan Bernadette in Lourdes.

Het hele programma van Lourdes United is te volgen op de wesbsite van het heiligdom