TV-mis vanuit Lourdes vanwege 100 jaar bedevaarten

Lourdes-gezin-grot.jpg

De KRO-NCRV-televisie zendt op zondag 12 september de wekelijkse televisiemis live vanuit de Grot in Lourdes uit. Aanleiding voor deze bijzondere viering is het 100-jarig bestaan van de bedevaartorganisatie die nu bekend is onder naam Huis voor de Pelgrim. Vanwege de coronapandemie was het dit jaar nog niet mogelijk om grote groepsreizen naar Lourdes te organiseren. Via de tv-uitzending kan iedereen die dat wil toch even op bedevaart naar Lourdes.

Jubileum

In 1921 werd in Maastricht een nieuwe organisatie voor bedevaarten naar Lourdes opgericht. Jarenlang werden deze reizen gemaakt onder de naam ‘Limburgse Bedevaarten’. De organisatie is inmiddels opgegaan in het Huis voor de Pelgrim, dat ook bedevaarten naar tal van andere pelgrimsoorden organiseert. De tv-mis op zondag 12 september is een van de eerste jubileumactiviteiten. Later dit najaar en volgend jaar wordt ook op andere manieren bij het jubileum stilgestaan.

De viering vanuit de Grot in Lourdes is op zondag 12 september te zien vanaf 10.00 uur op NPO2. Hoofdcelebrant is Mgr. Herman Woorts, die binnen de Nederlandse bisschoppenconferentie verantwoordelijk is voor het werkveld bedevaarten. De muziek wordt verzorgd door sopraan Judith Petra en organist Jos Martens.

Geloofsgesprek

Voorafgaand aan de live-uitzending van de eucharistieviering is vanaf 9.45 uur het programma Geloofsgesprek te zien met bisschop Harrie Smeets van Roermond. Bij de bisschop werd aan het begin van de zomer een ernstige ziekte geconstateerd. In het interview vertelt hij daar openhartig over. Als de omstandigheden het toelaten, is Mgr. Smeets op zondag 12 september in Lourdes om aan de viering in de Grot deel te nemen.

 

IMG_3798-slider.jpg

Kijk uitzending terug

Kijk de uitzending van de eucharistieviering aan de grot in Lourdes terug