Reis naar 'Land van Gerardus' was genieten

“In een woord: genieten!” Dat is hoe een van de pelgrims de reis door het ‘Land van Gerardus’ samenvat, die in de herfstvakantie van 2017 plaatsvond. Rond de feestdag van Gerardus Majella (16 oktober) bezochten de pelgrims zijn geboortestreek rond Napels. “Het leven in die streek is heerlijk Italiaans. Zo gemoedelijk en relaxed en tegelijkertijd heel indrukwekkend,” aldus een van de pelgrims.

De groep deden zijn geboortestad Mura Lucano aan en het klooster in Materdomini, waar hij lange tijd in het klooster woonde. Ook bezochten ze de schilderachtige de Amalfkust. Later reisden ze door naar Bari, een bedevaartsoord voor Sint Nicolaas en naar Alberobello, dat bekend is vanwege z’n typische bouwstijl. Bekijk hieronder de foto’s van deze bedevaart.

Redemptoristen

De bedevaart naar het ‘Land van Gerardus’ was een samenwerkingsproject van het Huis voor de Pelgrim en de paters Redemptoristen van Wittem. Sint Gerardus is een van de bekendste heiligen van hun orde. Ook Wittem in het Zuid-Limburgse heuvelland is een bekende bedevaartplaats die aan hem gewijd is. In oktober 2019 vindt deze reis opnieuw plaats.

Meer weten over de reis naar Gerardus in oktober 2019