Nieuwe uitgave Magazine voor de Pelgrim verschenen

Lourdesbladokt2.jpg

 

Door corona vinden er dit jaar helaas geen bedevaarten plaats, maar gelukkig is er wel het tijdschrift Lourdes, dat de bedevaart toch een beetje dichterbij brengt. Deze week is de najaarsuitgave van het Magazine voor de Pelgrim verschenen.

Daarin aandacht voor de vraag wat pelgrimeren eigenlijk is en de constatering dat voor veel pelgrims de weg belangrijker is dan het doel. Dat laatste is ook heel nadrukkelijk de ervaring van Vanessa Mezolla en Leo Baeten. Zij liepen beiden naar Santiago en hebben daarover nu een expositie gemaakt in het museum bij de Pater Karelkapel in Munstergeleen.

Ondanks corona blijft Lourdes toch trekken, dus sommige vrijwilligers van het Huis voor de Pelgrim gingen deze zomer op eigen gelegenheid naar Lourdes toe. Arts en bestuurslid Marjon Verwij bezocht in de vakantie het heiligdom en beschrijft haar ervaringen. Het Lourdescomité Weert zag dit jaar haar 35-jubileum in het water vallen. Maar de comitéleden zitten niet de bij de pakken neer. Volgend jaar vieren ze 35 + 1 jaar.

Verder in de nieuwe uitgaven van Magazine voor de pelgrim achtergronden over het jaarthema 2020 en 2021, een blik op de garderobe van Maria en aandacht voor de drie nieuwe namen die paus Franciscus aan Maria heeft toegekend. En in deze uitgave natuurlijk ook vaste rubrieken zoals ‘Mijn naam is Bernadette’ en ‘Raad waar de Lourdesgrot staat’.

Word abonnee

Het tijdschrift Lourdes valt dezer dagen bij alle abonnees in de bus. Nog geen abonnee? Meld je snel aan en ontvang vier keer per jaar het kleurrijke Magazine voor de Pelgrim.

Abonnee worden of proefnummer aanvragen