Huis voor de Pelgrim annuleert alle bedevaarten van 2020

Lourdes2020.JPG

 

Heel 2020 zullen er geen bedevaarten meer plaatsvinden. De besturen van de stichtingen die samenwerken in het Huis voor de Pelgrim hebben dat besloten. Het besluit om alle bedevaarten van dit jaar annuleren is een gevolg van de coronacrisis.

Veel heiligdommen in het buitenland zijn gesloten of - zoals in Lourdes - maar heel beperkt open. Bovendien gelden er heel veel beperkingen in kerken, tijdens het vervoer en in het normale contact tussen mensen, waardoor het zo goed als onmogelijk is om een groepsreis naar het buitenland te maken. Daar komt bij dat een groot deel van de pelgrims tot de risicogroep behoort.

De besturen van de Organisatie Limburgse Bedevaarten en de Nederlandse Lourdesbedevaart voor Zieken vinden het daarom verstandig om alle reizen van dit jaar te annuleren. Eerder waren al alle voorjaarsbedevaarten van dit jaar geschrapt. Alle pelgrims die al voor een bedevaart naar Lourdes of een andere bestemming komend najaar geboekt hadden, krijgen persoonlijk bericht over de afhandeling daarvan.

Bedevaartprogramma 2021

Hopelijk is het volgend jaar wel mogelijk om op de gebruikelijke wijze een bedevaart naar Lourdes, Rome, Israël of een ander bedevaartsoord te maken. Inmiddels is het bedevaartrprogramma van 2021 bekend. Elders op deze site vindt u de data van de bedevaarten van volgend jaar.