Geen voorjaarsbedevaarten in 2021 - Extra periodes in najaar

IMG_20201208_103247_resized_20201208_113645437.jpg

 

Vanwege de coronamaatregelen vinden er in het voorjaar van 2021 nog geen bedevaarten naar Lourdes en andere bestemmingen plaats. Er zijn wel drie extra periodes in het najaar ingepland.

Het bestuur van het Huis voor de Pelgrim heeft besloten dat de eerste reizen op z’n vroegst in september 2021 kunnen plaatsvinden. Zelfs als de coronamaatregelen in het voorjaar versoepeld worden, vindt het bestuur het niet verantwoord om dan al met groepen pelgrims op reis te gaan. Daarin speelt ook mee dat een groot aantal pelgrims tot de zogeheten risicogroep behoort en veel vrijwilligers in de zorg werkzaam zijn.

Dit betekent dat tot en met de zomer alle bedevaarten van het Huis voor de Pelgrim vervallen. Of de reizen van september doorgaan, wordt in de loop van het voorjaar besloten. Wel zijn voor het najaar extra periodes ingepland. Als de reizen in september en oktober kunnen doorgaan, zullen deze waarschijnlijk nog gepaard gaan met beperkende maatregelen. 

Pelgrimini's

Om in het voorjaar toch een vorm van bedevaart te kunnen houden, wil het Huis voor de Pelgrim in de maanden april-juli dagtochten naar inspirerende plekken in Nederland aanbieden. Het worden mini-pelgrimages onder de naam pelgrimini's. Alle deelnemers kunnen dan op eigen gelegenheid naar een locatie toekomen, waar dan een programma wordt aangeboden dat ook op anderhalve meter afstand mogelijk is. Natuurlijk als dit tegen die tijd van de overheid mag.

Het gaat om wandeltochten naar regionale bedevaartoorden of een dagprogramma in een Nederlandse bedevaartplaats. Ini januari wordt het aanbod van deze pelgrimini's op deze site gepubliceerd.