Bijzonder Mariavesperconcert in Bossche Sint-Jansbasiliek

Maria-Lourdes.jpg

 

Bij gelegenheid 100 jaar Lourdesbedevaarten

 

Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat de eerste Lourdesreis plaatsvond van wat nu het Huis voor de Pelgrim heet, op dit moment de enige officiële bedevaartorganisatie in Nederland. Dat jubileum wordt op verschillende manieren gevierd, onder meer met vier Mariavesperconcerten, verspreid door het land. Het eerste vesperconcert is op zondag 14 november in de Sint-Jan in Den Bosch.

Een vesperconcert is een gebedsviering, waarbij de muziek een belangrijke rol speelt. Het is liturgie en tegelijkertijd ook een concert. De muziek wordt uitgevoerd door de Capella sine Nomine onder leiding van Jo Louppen. Op het programma staan Marialiederen, psalmen en gebeden in verschillende stijlen en genres.

Foto-02.jpg

(Capella sine nomine)

 

Concerten

Het concert in Den Bosch is onderdeel van een reeks van vier bijzondere vespersconcerten in het kader van het 100-jarig jubileum van de bedevaartorganisatie. De andere vespervieringen zijn op 28 november in de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek in Maastricht, op 9 januari in de Grote Kerk in Venray en op 16 januari in de Sint-Bavokathedraal in Haarlem.  

Het vesperconcert in Den Bosch op 14 november begint om 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis. In verband met de coronamaatregelen is aanmelden vooraf gewenst via onderstaande link