100-Jarig jubileum gevierd met symposium

 

Het 100-jarig jubileum van de voorloper van het Huis voor de Pelgrim is onder andere gevierd met een jubileumsymposium. Dit vond woensdag 3 november plaats in Klooster Wittem. De vier sprekers gingen in op psalmen als pelgrimsliederen, de belangrijke rol van Maria in het geloof, het nut van volksdevotie en de wijze waarop het Huis voor de Pelgrim de toekomst tegemoet treedt. De lezingen werden omlijst door muziek van het Pulse Ensemble uit Utrecht.

Sprekers tijdens het symposium waren bijbelwetenschapper Roderick van Attekum, marialoog Hans Tercic, volksdevotiedeskundige Hans Geybels, pastoraal-directeur Ed Smeets van het Huis voor de Pelgrim.

Het symposium werd bijgewoond door een kleine honderd belangstellenden uit de wereld van de Nederlandse bedevaartorganisaties en relaties van het Huis voor de Pelgrim. Onder belangstellenden bevonden zich ook vier Nederlandse bisschoppen. Een uitgebreid inhoudelijk verslag van het symposium is te lezen in de winteruitgave van het Magazine voor de Pelgrim, dat half december verschijnt.

Het was de bedoeling dat er zaterdag 13 november in Roermond een feestdag voor alle vrijwilligers zouden worden gehouden. Gezien de oplopende coronabesmettingen heeft het Huis voor de Pelgrim zich echter genoodzaakt gezien deze af te blazen.