Deze maand ruim 2000 pelgrims naar Lourdes

Vanaf volgende week vinden er drie grote bedevaarten van het Huis voor de Pelgrim naar Lourdes plaats. Vanaf maandag 16 september gaan we met maar liefst 2000 pelgrims op pad. De septemberbedevaarten mogen zich in een grote belangstelling verheugen. De drie opeenvolgende reizen zijn helemaal uitverkocht.

De eerste bedevaart gaat met zo’n 720 pelgrims op pad. De week erna reizen er 760 Nederlandse pelgrims met het Huis voor de Pelgrim naar Lourdes en de laatste week nog eens 550. De pelgrims reizen per vliegtuig of bus. Zij krijgen in Lourdes een mooi programma aangeboden met vieringen, processies en persoonlijke ontmoetingen.

De thuisblijvers kunnen een deel van het bedevaartprogramma via internet volgen. De vieringen aan de Grot en de internationale mis worden door het heiligdom gestreamd. Bovendien wordt de mis aan de Grot van zondag 22 september ook door KRO-NCRV live op televisie uitgezonden. De wekelijkse televisiemis op NPO2 komt die dag vanuit Lourdes.

Hoofdcelebrant is dan bisschop Mgr. Jan Hendriks van Haarlem-Amsterdam. Hij is een van de twee bisschoppen die dit najaar de Lourdesreizen begeleiden. De week ervoor reist hulpbisschop Mgr. Everard de Jong van Roermond mee naar Lourdes.

De data voor de Lourdesreizen van 2025 zijn overigens ook al bekend. Een overzicht daarvan is te vinden op onze website.

Volg de bedevaartgroepen online

  • Dinsdag 17 september, 10.00 uur: mis aan de Grot
  • Woensdag 18 september, 9.30 uur: internationale mis

  • Vrijdag 27 september, 10.00 uur: mis aan de Grot
  • Zondag 29 september, 9.30 uur: internationale mis

Bekijk alle livestreams van het heiligdom in Lourdes