Lourdes vierde hoogfeest van Maria in de Advent

In de Advent viert de katholieke kerk een sobere liturgie, omdat alle aandacht gericht is op de voorbereiding op Kerstmis. Maar er is één uitzondering: het hoogfeest van Maria Onbevlekt Ontvangen op 8 december. In Lourdes is dit feest gisteren uitgebreid gevierd. De ‘Onbevlekte Ontvangenis’ is namelijk de naam waarmee Maria zichzelf tijdens de verschijningen aan Bernadette bekend maakte.
Lees verder

 
 

Reisprogramma 2022 bekend

Ons bedevaartprogramma voor 2022 is bekend. De reisbrochure met alle uitgebreide informatie is onlangs verschenen. Alle pelgrims die de afgelopen jaren aan een bedevaart van het Huis voor de Pelgrim hebben deelgenomen, hebben de brochure al ontvangen. Heeft u ‘m niet gekregen en wilt u ‘m wel graag lezen? Laat het ons even weten. We sturen u met plezier een exemplaar toe.
Lees verder

 
     
 

Winterbedevaart naar Lourdes


Wilt u Lourdes een keer heel anders beleven? Ga dan in februari mee met onze winterbedevaart. We rijden met de bus via Lisieux en enkele andere bijzondere plekken naar Lourdes. Daar wordt elk jaar op 11 februari de eerste verschijning van Maria herdacht. Dit is steeds een bijzonder feestelijke dag. Ook op de terugweg stoppen we bij enkele bijzondere kathedralen én we bezoeken Bernadette in Nevers

Lees verder

 
     
 

Bisschoppen gaan mee naar Lourdes


Een aantal van onze reizen naar Lourdes wordt komend jaar begeleid door een van de Nederlandse bisschoppen. Voor vijf van de zeven bedevaarten zijn al afspraken met bisschoppen gemaakt. Lees wanneer welke bisschop meegaat.

Lees verder

 
     
 

Koorreis naar Ierland al uitverkocht


Sommige reizen uit ons aanbod vallen zeer in de smaak. Dat geldt onder andere voor een nieuw initiatief: onze koorreis naar Ierland. Vlak nadat de brochure verscheen, kwamen er zoveel aanmeldingen hiervoor binnen dat de reis al binnen enkele dagen uitverkocht was. Dat is heel mooi. Blijkbaar voorziet dit nieuwe initiatief in een behoefte.
Lees verder

 
     
 

Bedevaart naar heiligverklaring Titus Brandsma

De Nederlandse karmeliet Titus Brandsma wordt binnenkort heilig verklaard. Het Huis voor de Pelgrim biedt dan samen met de bisdommen Den Bosch en Groningen-Leeuwarden een bedevaart naar Rome aan, zodat belangstellenden de heiligverklaring kunnen bijwonen. Het is voor het eerst sinds 2007 dat er weer een Nederlander heilig wordt verklaard.

Lees verder
 
     
 

Glossy magazine over 100 jaar Lourdesbedevaarten


‘De reis van je leven’. Zo heet het glossy magazine dat het Huis voor de Pelgrim heeft uitgegeven bij gelegenheid van 100 jaar Lourdesbedevaarten. Het eerste exemplaar is zondag 28 november in de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek in Maastricht aangeboden aan hulpbisschop Everard de Jong van Roermond.
Lees verder

 
     
 

Mariavesperconcerten in januari


In januari vinden er nog twee Mariavesperconcerten plaats bij gelegenheid van 100 jaar Lourdesbedevaarten. De vesperconcerten zijn op 9 januari in de Grote Kerk in Venray en op 16 januari in de Bavokathedraal in Haarlem.
Lees verder

 
     
 

voor meer informatie kijk op: huisvoordepelgrim.nl, mail via  info@huisvoordepelgrim.nl of bel met 043 3215715 u kunt zich  hier afmelden