Reisbrochure 2022 is uit. Boek nu!

Onze nieuwe brochure is uit! Daarin staat het hele bedevaartprogramma voor 2022. Alle ons bekende pelgrims krijgen de brochure deze week toegestuurd. De brochure is ook te downloaden van onze website.
Lees verder

 
 

Vanaf zondag vier Mariavespersconcerten


Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat de eerste Lourdesreis plaatsvond van wat nu het Huis voor de Pelgrim heet. Dat jubileum wordt op verschillende manieren gevierd, onder meer met vier Mariavesperconcerten, verspreid door het land. Het eerste vesperconcert is op zondag 14 november in de Sint-Jan in Den Bosch. Welkom!

Lees verder

 
     
 

100-jarig jubileum gevierd met symposium


Het 100-jarig jubileum van de voorloper van het Huis voor de Pelgrim is onder andere gevierd met een jubileumsymposium. Dit vond woensdag 3 november plaats in Klooster Wittem. De vier sprekers gingen in op psalmen als pelgrimsliederen, de belangrijke rol van Maria in het geloof, het nut van volksdevotie en de wijze waarop het Huis voor de Pelgrim de toekomst tegemoet treedt. De lezingen werden omlijst door muziek van het Pulse Ensemble uit Utrecht.

Lees verder

 
     
 

Kerstreis naar Rome

Kerstmis vieren met de paus! Dat kan dit jaar, want in december bieden we een bijzondere kerstbedevaart naar Rome aan. Van 23 t/m 27 december bezoeken we de eeuwige stad in kerstsfeer. We vieren de Nachtmis in de Friezenkerk, we zien de paus live op het Sint-Pietersplein en slenteren door de prachtig versierde straten van het oude Rome. Ga mee!
Lees verder

 
     
 

Winterbedevaart naar Lourdes


Lourdes eens heel anders beleven? Dat kan tijdens onze winterbedevaart in februari. Samen met duizenden andere pelgrims vieren we het feest van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Op de heen- en terugreis bezoeken we bijzondere religieuze plaatsen onderweg, zoals Lisieux en Nevers.
Lees verder

 
     
 

Regiobijeenkomsten door hele land

De komende maanden organiseert het Huis voor de Pelgrim door het hele land regionale bijeenkomsten voor groepsleiders en lokale contactpersonen bedevaarten naar Lourdes en andere pelgrimsoorden. Tevens worden voor deze bijeenkomsten de vrijwilligers uitgenodigd die voorheen bij VNB actief waren. Afgelopen jaar hebben zich heel veel nieuwe groepen bij het Huis voor de Pelgrim aangesloten. De regiobijeenkomsten zijn bedoeld om nader kennis te maken en de voorbereiding voor de bedevaarten voor 2022 op te pakken.
Lees verder


 
     
 

voor meer informatie kijk op: huisvoordepelgrim.nl, mail via  info@huisvoordepelgrim.nl of bel met 043 3215715 u kunt zich  hier afmelden