Nieuwe Pelgrimini’s gepland

De Pelgrimini’s – bedevaarten van één dag – blijken een goed alternatief programma in dit coronajaar. Grote buitenlandse reizen zijn nog niet mogelijk, maar in kleine groepen een dag in Nederland op pad wel. De eerste Pelgrimini’s zijn succesvol verlopen. Inmiddels hebben we een aantal nieuwe programma’s gepland.
Lees verder

 
 

Hoge onderscheiding voor bedevaartarts Joep Pluymaekers

Voormalig bedevaartarts Joep Pluymaekers uit Houthem werd vrijdagmiddag 28 mei verrast met een hoge pauselijke onderscheiding. Hij is benoemd tot Commandeur in de Orde van Sint-Sylvester vanwege zijn vele verdiensten voor de Kerk en de samenleving, waaronder de bedevaarten naar Lourdes. Vicaris-generaal Mgr. René Maessen van het bisdom Roermond was naar Pluymaekers’ woonplaats gekomen om een expositie over de Lourdesbedevaarten te openen. Tegelijkertijd had hij de onderscheiding bij zich als extra verrassing voor Pluymaekers.

Lees verder
 
     
 

Expositie Lourdesbedevaarten in Houthem


In de schatkamer van de Sint-Gerlachuskerk in Houthem (gemeente Valkenburg) is van 5 juni tot en met 11 juli een expositie te zien over de bedevaarten vanuit Nederland naar Lourdes. Aan de hand van oude foto’s, films, documenten, vaandels en andere voorwerpen wordt een beeld geschetst van hoe de bedevaarten zich in meer dan honderd jaar hebben ontwikkeld.

Lees verder

 
     
 

Op bedevaart naar St.-Franciscus in Assisi


Gelukkig zijn niet alle buitenlandse bedevaarten dit jaar afgelast. Een reis die wel doorgaat is een bedevaart naar Sint-Franciscus in Assisi. Deze bedevaart- en inspiratiereis wordt speciaal georganiseerd door en voor de r.-k. parochies van Den Haag, maar ook andere belangstellenden zijn welkom.

Lees verder

 
     
 

Zomereditie Magazine voor de Pelgrim komt eraan

Binnenkort verschijnt de zomereditie van het Magazine voor de Pelgrim, het kleurrijke kwartaalblad dat de bedevaart bij u thuis brengt. Met daarin deze keer aandacht voor de vraag wat op bedevaart gaan en zingen met elkaar te maken hebben. Verder een interview met Gied ten Berge, die pelgrimeren als een missie ziet, een reportage over de eerste Pelgrimini’s, een fotoverslag van de alternatieve Mililtaire Bedevaart en nog veel meer. Kent u het Magazine voor de Pelgrim nog niet? Voor minder dan 10 euro valt het blad vier keer per jaar bij u in de bus. Neem nu een abonnement.

Lees verder
 
     
 

voor meer informatie kijk op: huisvoordepelgrim.nl, mail via  info@huisvoordepelgrim.nl of bel met 043 3215715 u kunt zich  hier afmelden