Zalig Pasen

In deze Goede Week herdenken we het lijden en sterven van Christus. Maar we weten ook dat dit niet het einde is. Na Goede Vrijdag volgt Pasen. Dan vieren we de Verrijzenis. Zo zal er na deze coronacrisis ook een tijd komen, waarin we weer samen op bedevaart kunnen. De medewerkers van het Huis voor de Pelgrim wensen u een Zalig Paasfeest toe.

 
     
 Pelgrimini’s: één dag coronaproof op bedevaart

Dit voorjaar is het vanwege de coronamaatregelen nog niet mogelijk om met grote groepen pelgrims op reis te gaan. Daar heeft het Huis voor de Pelgrim iets op gevonden: Pelgrimini’s. Dit zijn minibedevaarten van één dag in Nederland of België, die met een kleine groep deelnemers coronaproof kunnen worden gehouden. Deelnemers die zich vooraf aanmelden, gaan op de dag van de bedevaart op eigen gelegenheid naar de betreffende locatie. Daar wordt binnen de op dat moment geldende coronaregels een programma aangeboden, dat op anderhalve meter mogelijk is en met niet meer dan 20 deelnemers.
Lees verder

 
 

Magazine voor de Pelgrim verschenen

De nieuwe uitgave van het Magazine voor de Pelgrim is verschenen. Met daarin aandacht voor hoe Lourdes wegen zoekt om pelgrims in coronatijd te ontvangen, een interview met scheidend NLZ-voorzitter Wim van Meijgaarden, de presentatie van de Pelgrimini's, aandacht voor de enige Jozefbedevaartplaats van Nederland en vrijwilliger Hans Lammers vertelt hoe hij aan zijn verzameling Lourdeskaarten komt.

Lees verder
 
     
 Eind april duidelijkheid over bedevaarten 2021

Eind april wordt duidelijk of de bedevaarten van komend najaar kunnen doorgaan. Het bestuur van het Huis voor de Pelgrim neemt dan een besluit. Voor september en oktober staan diverse reizen naar Lourdes gepland. Ook staan er bedevaarten naar Fátima, Banneux en een kerstreis naar Rome op de agenda. Over een goede maand wordt de knoop doorgehakt. Als de reizen doorgaan, verschijnt vlak daarna de aangepaste reisbrochure voor dit jaar. Bekijk nu alvast het hele aanbod op www.huisvoordepelgrim.nl.

 
     
 

VNB-pelgrims welkom bij Huis voor de Pelgrim

Collega-bedevaartorganisatie VNB heeft helaas moeten besluiten om haar activiteiten te beëindigen. Maar dat wil niet zeggen dat VNB-pelgrims niet meer naar Lourdes kunnen. Ze zijn van harte welkom bij het Huis voor de Pelgrim. Dit is in goed overleg met de VNB besproken. Veel voormalige VNB-groepen hebben inmiddels al contacten gelegd met het Huis voor de Pelgrim. Bent u of kent u belangstellenden voor onze bedevaarten? Kijk voor meer informatie op onze site www.huisvoordepelgrim.nl.


 
     
 

voor meer informatie kijk op: huisvoordepelgrim.nl, mail via  info@huisvoordepelgrim.nl of bel met 043 3215715 u kunt zich  hier afmelden