Nieuwe film over Lourdesbedevaarten

Lourdes is door de coronacrisis op dit moment niet bereikbaar. Maar we kunnen wel op afstand de bedevaart een beetje beleven via de nieuwe promotiefilm die het Huis voor de Pelgrim heeft gemaakt. Daarin vertellen pelgrims waarom zij mee naar Lourdes gaan. Ook zijn in de film mooie beelden van Lourdes en omgeving te zien.
Lees verder

 
     
   
 

Lees het vernieuwde Magazine voor de Pelgrim

Het ‘Lourdesblad’ is vernieuwd. Deze week valt het gloednieuwe Magazine voor de Pelgrim bij alle abonnees in de bus. De vormgeving is vertrouwd en toch anders en nieuw. Het blad is dikker en kleurrijke geworden, met meer ruimte voor foto’s. Kortom een magazine om eens goed voor te gaan zitten. Voor € 8,25 ontvangt u het Magazine voor de Pelgrim vier keer per jaar. Nog geen abonnee? Vraag nu een proefnummer aan.
Lees verder

 
 

Voorjaarsreizen geannuleerd


Alle voorjaarsbedevaarten van het Huis voor de Pelgrim zijn in verband met de coronacrisis geannuleerd. Dit betekent dat alle geplande reizen tot en met 30 juni niet doorgaan. Dit heeft gevolgen voor de bedevaarten naar Lourdes in mei, maar ook voor de reizen naar Bourgogne, Banneux, Rome en Ierland die in april, mei en juni zouden plaatsvinden.

Lees verder

 
     
 

Boeken najaarsbedevaarten kan zonder risico


Boeken voor de bedevaarten naar Lourdes van september of oktober kan zonder risico. Dat zegt directeur Olivier Dols van het Huis voor de Pelgrim. “Het is begrijpelijk dat mensen in deze tijden wat huiverig zijn om in te schrijven voor een buitenlandse reis, maar onze najaarsbedevaarten gaan vooralsnog gewoon door. Mocht het zo zijn dat wij de reizen moeten annuleren, dan krijgt iedereen zijn geld terug.” Ook kosteloos omboeken naar een reis voor volgend jaar is in dat geval mogelijk.

Lees verder

 
     
 

Bedevaart naar Wenen en omgeving


Wie Wenen zegt, denkt niet meteen aan een bedevaart. Toch zijn de stad en haar omgeving van belang geweest voor de religieuze geschiedenis van Europa. Centrale figuur daarin is de heilige Clemens Maria Hofbauer. Tijdens de bedevaart van 1 tot en met 7 oktober ontdekken we wie hij was en genieten we ook van al het moois dat Wenen te bieden heeft.

Lees verder

 
     
 

Rondgang relieken Bernadette afgelast

De geplande rondgang met de relieken van Bernadette door Nederland gaat niet door. Gezien de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is besloten de rondgang af te gelasten. De tocht zou op 11 mei in Den Bosch beginnen en vervolgens langs tal van bedevaartplekken in alle Nederlandse bisdommen gaan. Ook de tocht door België, die half maart al begonnen was, is stilgelegd.

Lees verder
 
     
 

Bidden bij de Grot in Lourdes


Sinds het uitbreken van de coronacrisis is het heiligdom in Lourdes gesloten. Maar bij de Grot wordt dagelijks gebeden. Tussen half acht ‘s ochtends en half negen ‘s avonds wordt voortdurend door de priesters van het heiligdom bij de Grot gebeden. Dit gebed is op internet live te volgen via TV Lourdes.

Lees verder

 
     
 

voor meer informatie kijk op: huisvoordepelgrim.nl, mail via  info@huisvoordepelgrim.nl of bel met 043 3215715 u kunt zich  hier afmelden