Laatste plekken septemberreizen Lourdes

Na een succesvolle reeks voorjaarsreizen in mei en juni, biedt het Huis voor de Pelgrim in september weer drie opeenvolgende bedevaarten naar Lourdes aan. Boeken kan nog, maar belangstellenden moeten snel zijn, want het gaat om de laatste nog beschikbare plekken.
Lees verder

 
 

Zondagmorgen Geloofsgesprek met Olivier Dols

De directeur van het Huis voor de Pelgrim, Olivier Dols, is zondag 6 juli te gast in het tv-programma Geloofsgesprek van de KRO. Presentatie Leo Fijen praat dan met hem over zijn betrokkenheid bij de kerk en natuurlijk ook over Lourdes en de andere bedevaarten van het Huis voor de Pelgrim. Het programma ‘Geloofsgesprek’ wordt zondag 6 juli uitgezonden om 10.15 uur op NP02, voorafgaand aan de wekelijkse tv-mis. Na afloop is het hele interview terug te zien op de site van de KRO.

Lees verder
 
 

Met de paters van Wittem naar Gerardus

Klooster Wittem in Zuid-Limburg staat bekend als bedevaartoord voor Sint Gerardus. Maar de heilige is er zelf nooit geweest. Hij woonde zijn hele leven in Zuid-Italië. Rond zijn feestdag in oktober gaat het Huis voor de Pelgrim samen met de paters van Wittem op bedevaart naar Gerardus Majella – of zoals ze daar zeggen: San Gerardo – in Materdomini en Muro Lucano. Tegelijk bekijken we ook andere mooie plekken in de regio’s Campanië, Apulië en Basilicata. De 6-daagse vliegreis begint op 13 oktober en op 18 oktober zijn we weer terug.

Lees verder

 
     
 

Muscial Bernadette in première


Deze week is in Lourdes de musical ‘Bernadette de Lourdes’ in première gegaan. Dit is een groot theaterspektakel met professionele acteurs en musici. Zij spelen het verhaal van de verschijningen in Lourdes in 1858 na. Deze hele zomer en ook in het najaar wordt de musical bijna dagelijks in Lourdes opgevoerd.

Lees verder

 
     
 

Banneux: Komt alle landen!


“Komt alle landen!” Dat is de uitnodiging die het Heiligdom in Banneux dit jaar doet aan iedereen die op bedevaart wil komen. Bij de verschijningen in Banneux in 1933 heeft Maria gezegd dat de bron die zij daar liet ontspringen “Voor alle naties” is. Elk jaar komen er honderdduizenden pelgrims van over de hele wereld naar het plaatsje in de Belgische Ardennen. Vanuit Nederland is het bijna ‘om de hoek’, maar we zijn er daarom niet minder welkom.

Lees verder

 
     
 Zomeruitgave Magazine voor de Pelgrim

Komende week verschijnt het zomernummer van Lourdes, Magazine voor de Pelgrim. Het blad staat weer boordevol met het laatste nieuws uit de wereld van bedevaarten en pelgrimages. Deze keer onder meer een verslag van de Militaire Bedevaart. Pater Wiel Logister vertelt waarom hij de Mariacantieken van de heilige Montfort vertaalde en we maken kennis met een bijzondere bedevaarttraditie in het Waalse Hoei: de Septennales.
Lees verder

 
     
 Motoren gezegend in Lourdes

Aan het begin van de zomer heeft in Lourdes weer de jaarlijkse motorzegen plaatsgevonden. Honderden motorrijders uit heel Frankrijk en zelfs daarbuiten waren in het derde weekend van juni naar Lourdes gekomen voor de 29e motorbedevaart. Op zaterdag was er een feest in de stad met veel muziek en activiteiten voor kinderen. Op zondag was er een speciale mis voor de motorrijders bij de grot. Aansluitend vond bij de Michaëlpoort de zegening van de motoren plaats.
Lees verder

 
     
 Motoren gezegend in Lourdes

Aan het begin van de zomer heeft in Lourdes weer de jaarlijkse motorzegen plaatsgevonden. Honderden motorrijders uit heel Frankrijk en zelfs daarbuiten waren in het derde weekend van juni naar Lourdes gekomen voor de 29e motorbedevaart. Op zaterdag was er een feest in de stad met veel muziek en activiteiten voor kinderen. Op zondag was er een special mis voor de motorrijders bij de grot. Aansluitend vond bij de Michaëlpoort de zegening van de motoren plaats.
Lees verder

 
     
 

voor meer informatie kijk op: huisvoordepelgrim.nl, mail via  info@huisvoordepelgrim.nl of bel met 043 3215715 u kunt zich  hier afmelden