Voorjaarsbedevaarten gaan beginnen

De reeks voorjaarsbedevaarten naar Lourdes van het Huis voor de Pelgrim gaat beginnen. Het spits wordt deze week afgebeten door de militaire bedevaart naar Lourdes. Daarna zijn er drie reguliere bedevaarten naar Lourdes. In totaal nemen aan de deze reizen meer dan duizend pelgrims deel.

 
 

Nederlandse militairen en veteranen in Lourdes

Een groep van bijna 300 Nederlandse militairen en veteranen is deze week op bedevaart in Lourdes. Daar vindt dit weekeinde voor de 61e keer de Internationale Militaire Bedevaart plaats. Hieraan nemen zo’n 10.000 militairen uit tal van landen deel.

Lees verder
 
 

Ruim 750 pelgrims naar Lourdes

Tussen 21 mei en 6 juni vinden er aaneensluitend drie bedevaarten van het Huis voor de Pelgrim naar Lourdes plaats, waaraan in totaal zo’n 750 pelgrims deelnemen. De pelgrims vertrekken per bus vanuit diverse plekken in Nederland en per vliegtuig van Maastricht Aachen Airport.

Lees verder

 
     
 

Meer dan 200 pelgrims naar Banneux


Woensdag 15 mei is een groep van 220 pelgrims uit Limburg op bedevaart geweest naar Banneux. Het was voor de eerste keer een gecombineerde dagbedevaart van Caritas Banneux Bisdom Roermond en de het Maria Legioen. De pelgrims zijn met vier volle bussen vanuit allerlei delen van Limburg naar het Mariabedevaartoord in de Ardennen afgereisd.

Lees verder

 
     
 

Bezoek Sint Gerardus in zijn geboorteland


De streek ten zuiden van Napels behoort tot de mooiste van heel Europa. In dit kleine paradijs leefde in de 18e eeuw de heilige Gerardus Majella. Dankzij de paters redemptoristen werd Sint Gerardus ook in Nederland een heel bekende volksheilige. In oktober maken we een bedevaart naar zijn geboortestreek.

Lees verder

 
     
 Nieuwe film over Lourdes in première

In Frankrijk is op 8 mei een nieuwe documentaire over Lourdes in première gegaan. Met de film willen de makers in beeld brengen waarom mensen op bedevaart naar Lourdes gaan.
Lees verder

 
     
 Deken Paul Bronneberg nieuwe bedevaartvoorzitter

Deken Paul Bronneberg van Gulpen is benoemd tot voorzitter van de Stichting Organisatie Limburgse Bedevaarten (Huis voor de Pelgrim). Bisschop Harrie Smeets van Roermond heeft hem in deze functie benoemd. De 53-jarige Bronneberg was sinds december vorig jaar al waarnemend voorzitter, omdat zijn voorganger als voorzitter – Mgr. Smeets – tot bisschop was benoemd. Hij volgt hem nu definitief op.
Lees verder

 
     
 

voor meer informatie kijk op: huisvoordepelgrim.nl, mail via  info@huisvoordepelgrim.nl of bel met 043 3215715 u kunt zich  hier afmelden