Lourdesseizoen gaat beginnen

Het Lourdesseizoen gaat beginnen. Half mei vertrekken de eerste pelgrims per bus en vliegtuig naar Lourdes. Aan de voorjaarsreizen nemen ruim 750 mensen deel. In september zijn er weer drie grote pelgrimsreizen naar Lourdes.
Lees verder

 
 

Flinke korting voor verzekerden van CZ

Verzekerden van zorgverzekeraar CZ kunnen met een flinke korting naar Lourdes. Wie aan de voorwaarden voldoet kan al vanaf €230 mee naar Lourdes.

Lees verder
 
     
 

Flinke groep pelgrims naar Banneux

Deze dagen vindt onze eerste bedevaart naar Banneux van dit seizoen plaats. Tot  en met dinsdag 9 mei verblijven zo’n 90 pelgrims en vrijwilligers van Caritas Banneux Bisdom Roermond in de Belgische Ardennen.
Lees verder

 
     
 Nog enkele plekken vrij op reis naar pater Karel

Komende maand is het precies tien jaar geleden dat de Nederlandse pater Karel Houben heilig werd verklaard. Een goede reden om zijn graf in klooster Mount Argus in Dublin nog eens te bezoeken. Begin juli reist het Huis voor de Pelgrim erheen.
Lees verder

 
     
 

Waarom mei de Mariamaand is

De meimaand is traditioneel de Mariamaand. Maar waarom eigenlijk? Helemaal precies is dat niet bekend, maar zeer waarschijnlijk heeft het met de naam van de maand te maken.
Lees verder

 
 

 

Werkzaamheden rond grot Lourdes vorderen

In het heiligdom in Lourdes wordt nog steeds gewerkt aan het opknappen van de omgeving van de grot. Afgelopen voorjaar is de sacristie bij de grot vernieuwd en zijn er tussen de sacristie en de baden nieuwe kraantjes gebouwd. Met de start van het nieuwe seizoen, afgelopen maand, zijn deze in gebruik genomen.

Lees verder
 
     
 Terugblik op bijzondere reis naar Malta

De eerste bedevaart van het seizoen 2017 bracht onlangs een groep van zo'n 50 pelgrims naar de eilanden van Malta. Daar gingen ze Paulus achterna.
Bekijk de fotoreportage

 
 

voor meer informatie kijk op: huisvoordepelgrim.nl, mail via  info@huisvoordepelgrim.nl of bel met 043 3215715 u kunt zich  hier afmelden