Rome
Bezoek de eeuwige stad
Data & Prijzen
Rome Huis voor de Pelgrim 02.JPG

Landelijke jongerenbedevaart naar Rome 

26 april - 2 mei 2020

 

Samen met andere jongeren Rome verkennen: de belangrijkste basilieken, de oude binnenstad en uiteraard het Sint-Pietersplein, waar de paus elke woensdag duizenden mensen ontvangt. Daar kun je tussen staan, tijdens de speciale jongerenreis naar Rome die Jong Katholiek en het Huis voor de Pelgrim in het voorjaar van 2020 samen organiseren. De reis is bedoeld voor jongeren van 18 t/m 28 jaar. De inschrijving is gestart. Er kunnen maximaal honderd jongeren deelnemen.

JK-Rome2020-Ansicht-Voor.jpg
 

Highlights

Je vertrekt op zondag 26 april per vliegtuig. De bedevaart is een reis naar Rome, naar de graven van de apostelen Petrus en Paulus. Tijdens de bedevaart wordt elke dag de eucharistie gevierd op een bijzondere plaats, waaronder in de St. Pieter en in de oudste Mariakerk van het Westen: de Santa Maria Maggiore. Uiteraard is er ook de audiëntie met de paus op het St. Pietersplein.

 

Begeleiding en verblijf

De reis wordt begeleid door priesters en diakens uit Nederlandse bisdommen die Rome goed kennen.

 

Je logeert in de jeugdherberg van de paters Teatijnen in het centrum van Rome, naast de grote basiliek van Sint Andreas. Verreweg het meeste in Rome doe je te voet of met het openbaar vervoer. Je moet daarom een goede conditie hebben en goed kunnen lopen, mede vanwege het ‘stevige’ programma en de vele indrukken die opgedaan worden.

 

Rome-diversen (8).JPG