September drukke bedevaartmaand

Lourdes OLB mei 2019 (14).jpg

 

September wordt voor het Huis voor de Pelgrim een zeer drukke maand. De komende weken staan tal van bedevaarten naar maar liefst acht verschillende bestemmingen op het programma.

Zoals gebruikelijk vinden in september de nazomerreizen naar Lourdes plaats. Vanaf 4 september reizen er drie weken achter elkaar grote groepen pelgrims naar Lourdes. In totaal gaat om zo’n 1250 mensen die in september een bedevaart naar het stadje van Maria en Bernadette in de Franse Pyreneeën maken.

Fátima, Israël en Rome

Tegelijkertijd gaat half september een groep pelgrims op bedevaart naar Fátima en andere bijzondere plekken in Portugal. Ze bezoeken het bekende Mariabedevaartsoord, maar ze reizen ook rond door het land dat een rijke religieuze geschiedenis heeft.

Zodra deze pelgrims terug zijn uit Portugal, vertrekt een andere groep naar Israël. Daar maken ze een unieke rondreis door het Heilig Land. Eind september vindt dan nog een meerdaagse bedevaart naar Banneux plaats.

Op de laatste dag van de maand vertrekt uiteindelijk een groep pelgrims naar Rome en Assisi. Beide steden staan in het teken van Franciscus: in Rome paus Franciscus en in Assisi zijn beroemde naamgever Sint Franciscus. Daarmee is het bedevaartseizoen nog niet afgelopen, want in oktober staat nog een pelgrimstocht naar Sint Gerardus in Zuid-Italië gepland en in dezelfde week gaat er nog een groep pelgrims naar Santiago de Compostela.

Volgend seizoen

Daarmee heeft het Huis voor de Pelgrim een bijzonder druk najaar. Tegelijkertijd zijn de voorbereidingen voor het seizoen 2020 ook al begonnen. Nieuw in het prorgramma van volgend jaar zijn onder meer een bedevaart naar de Bourgognestreek in Frankrijk en een reis naar Wenen in de voetsporen van de heilige Clemens Maria Hofbauer, die ook wel de ‘apostel van Wenen’ wordt genoemd. Ook zijn er volgend jaar gezinsbedevaarten naar Israël en Lourdes.