Ruim 750 pelgrims naar Lourdes

Lourdes-Grot.jpg

 

Tussen 21 mei en 6 juni vinden er aaneensluitend drie bedevaarten van het Huis voor de Pelgrim naar Lourdes plaats, waaraan in totaal zo’n 750 pelgrims deelnemen. De pelgrims vertrekken per bus vanuit diverse plekken in Nederland en per vliegtuig van Maastricht Aachen Airport.

De laatste van deze reeks van drie bedevaarten wordt begeleid door bisschop Harrie Smeets van Roermond. Tot eind vorig jaar was hij voorzitter van de bedevaartorganisatie. Het is nu de eerste keer dat hij als bisschop Lourdes bezoekt. De eerste reis van de voorjaarsbedevaarten wordt begeleid door hulpbisschop Ted Hoogenboom van het Aartsbisdom Utrecht.

Bernadettejaar

Bernadettejaar.jpg

In Lourdes krijgen de pelgrims een volledig verzorgd programma aangeboden. Tientallen vrijwilligers zorgen ervoor dat ook mindervalide pelgrims aan deze bijzondere reizen kunnen deelnemen. In het heiligdom in Lourdes staat dit jaar de persoon van Bernadette centraal, aan wie Maria in 1858 maar liefst keer verscheen. Het is dit jaar namelijk 175 jaar geleden dat Bernadette werd geboren en 140 jaar geleden dat zij overleed.

Na deze voorjaarsbedevaarten is er weer een reeks van drie Lourdesreizen in september. Hiervoor zijn de inschrijvingen in volle gang. Wie nog mee wil, moet zich echter snel melden, want de belangstelling is groot. 

Meer informatie over Lourdesreizen