Ontmoet Maria bij de grot in Lourdes

Lourdes Huis voor de Pelgrim 58.JPG

Een jong meisje loopt langs een bergriviertje in de Franse Pyreneeën. Samen met haar zusje en een vriendinnetje is ze hout aan het sprokkelen. Plotseling hoort ze een zacht geruis. Als ze opkijkt, ziet ze in een nis in de rotswand een mooie dame staan. Het lijkt alsof de wereld om hen heen niet meer bestaat. Het meisje ziet alleen nog maar die dame in het wit. Ze voelt zich direct bij haar thuis en voert hele gesprekken met haar.

Zo begon precies 160 jaar geleden de geschiedenis van Lourdes als bedevaartplaats. Dat meisje was Bernadette Soubirous. Veel pelgrims die Lourdes nu bezoeken, hebben precies dezelfde ervaring. Als ze bij de grot van de verschijningen staan, is het net alsof de drukte en het geroezemoes om hen heen verdwijnen. Dan lijkt het alsof Maria alleen nog aandacht voor hen persoonlijk heeft. Een bedevaart naar Lourdes is een persoonlijke ontmoeting met Maria en haar Zoon.

 

Bijzondere beleving

Ga mee naar Lourdes Wilt u die ervaring zelf beleven? Ga dan mee. Het Huis voor de Pelgrim biedt diverse reizen naar Lourdes aan. Tijdens de bedevaarten naar Lourdes wordt een volledig verzorgd programma aangeboden. Hoogtepunt is uiteraard de mis aan de grot. Indrukwekkend zijn ook de grote internationale plechtigheden, met soms wel meer dan 25.000 pelgrims uit tal van landen. Daarnaast is Lourdes een gezellig stadje met tientallen winkeltjes en terrasjes. Uiteraard bestaat ook de mogelijkheid om een excursie naar de Pyreneeën te maken.

De reizen vinden plaats per bus of vliegtuig. Voor het verblijf in Lourdes kunt u kiezen uit een drie- of viersterren hotel. Bijzonder aan de reizen van het Huis voor de Pelgrim is dat ook mindervaliden of mensen die zorg nodig hebben, kunnen deelnemen. Voor cliënten van Zorgverzekeraar CZ gelden onder bepaalde voorwaarden heel interessante kortingsmogelijkheden.

 

Gezinsbedevaart

De bedevaarten naar Lourdes vinden plaats in de periode mei/juni en september. In oktober is er tijdens de herfstvakantie een speciale gezinsbedevaart met een aangepast programma.

 

Meer weten?

Kom meer te weten over onze reizen naar Lourdes: