Nieuwe film over Lourdes in première

In Frankrijk is op 8 mei een nieuwe documentaire over Lourdes in première gegaan. Met de film willen de makers in beeld brengen waarom mensen op bedevaart naar Lourdes gaan.

De film bestaat vooral uit portretten van gehandicapte of kwetsbare mensen die thuis en in Lourdes gevolgd worden. De bedoeling van de documentaire, die kortweg ‘Lourdes’ heet, is om het hart van Lourdes te laten zien. De film is gemaakt met de volledige medewerking van het heiligdom. “Lourdes wordt in de film getoond als een plaats waar het lijden geen schreeuw zonder hoop blijft,” zo laat het heiligdom weten.

“Door de kracht van de beelden en de getuigenissen, geeft de film de zieke pelgrims niet de eerste plaats, maar de hele plaats.” Het is de bedoeling dat kijkers aan de hand van het persoonlijk verhaal van de geportretteerde pelgrims, tegelijk een beeld van de hele boodschap van Lourdes krijgen.

Sinds 8 mei is de film ‘Lourdes’ in Frankrijk in de bioscoop te zien. Of de film ook in Nederlandse bioscopen gaat draaien, is niet bekend.

Meer informatie over de film Lourdes