Heiligdom in Lourdes weer beperkt open

2015_21 juil-ambiance-017_redimensionner.jpg

 

Het heiligdom in Lourdes gaat vanaf zaterdag 16 mei weer beperkt open. Alleen pelgrims die binnen 100 kilometer van Lourdes wonen zijn welkom. Zij kunnen tussen 14.00 uur en 18.00 uur het heiligdom onder begeleiding bezoeken en moeten dan verplicht een mondkapje dragen. Er zijn geen grote vieringen en de Grot blijft voorlopig gesloten. Pelgrims kunnen alleen aan de overkant van het riviertje de Gave terecht om te bidden of een kaars op te steken. Ook de baden blijven voorlopig gesloten.

8 Miljoen verlies

Het heiligdom in Lourdes was sinds het begin van de coronacrisis gesloten. Het heiligdom zal bekijken of de openstelling van het heiligdom geleidelijk kan worden uitgebreid. Men houdt er rekening mee dat er dit jaar maar heel weinig bedevaartgroepen komen. Zeker voor de zieke pelgrims zal het heel lastig zijn om naar Lourdes te gaan. Het wegblijven van grote aantallen pelgrims heeft ook grote financiële gevolgen voor het Heiligdom. Lourdes houdt rekening met een tekort van 8 miljoen euro tegen het einde van dit jaar.

Reizen Huis voor de Pelgrim

Het Huis voor de Pelgrim heeft alle voorjaarsbedevaarten afgelast. Rond 1 juni wordt bekend gemaakt wat er met de najaarsbedevaarten gaat gebeuren.