Deken Paul Bronneberg nieuwe voorzitter Limburgse Bedevaarten

PaulBronneberg-fb.JPG


Deken Paul Bronneberg van Gulpen is benoemd tot voorzitter van de Stichting Organisatie Limburgse Bedevaarten (Huis voor de Pelgrim). Bisschop Harrie Smeets van Roermond heeft hem in deze functie benoemd. De 53-jarige Bronneberg was sinds december vorig jaar al waarnemend voorzitter, omdat zijn voorganger als voorzitter – Mgr. Smeets – tot bisschop was benoemd. Hij volgt hem nu definitief op.
 
De Stichting Organisatie Limburgse Bedevaarten is gevestigd in Maastricht en opereert de laatste jaren onder de naam Huis voor de Pelgrim. De stichting verzorgt al bijna 100 jaar bedevaartreizen naar Lourdes en tal van andere bekende katholieke bedevaartplaatsen, zoals Banneux, Fátima, Israël, Rome, Santiago de Compostela, Pater Pio en Sint Gerardus in Zuid-Italië, Pater Karel Houben in Ierland en de zalige Peerke Donders in Suriname.
 
Jaarlijks nemen enkele duizenden mensen uit heel Nederland en zelfs daarbuiten deel aan de bedevaarten van het Huis voor de Pelgrim. Het is de bedoeling dat later dit jaar de naam van de Stichting Organisatie Limburgse Bedevaarten officieel gewijzigd wordt in Huis voor de Pelgrim. De bedevaartorganisatie heeft een kantoor met negen medewerkers in Maastricht en een kleine duizend vrijwilligers, die verspreid door het hele land wonen. Zij begeleiden vooral de pelgrims tijdens bedevaartreizen naar Lourdes.
 
Voor eind mei staan drie bedevaarten achter elkaar naar Lourdes gepland, waaraan meer dan 700 mensen deelnemen. In september is er weer zo’n keten van Lourdesbedevaarten in drie opeenvolgende weken. Dit jaar zijn er ook nog bedevaartreizen naar Israël, Fátima (Portugal) en Rome. Het Huis voor de Pelgrim werkt ook mee aan het organiseren van wandeltochten langs kloosters en abdijen.