Bernadettejaar in Lourdes

Bernadettejaar.jpg

Lourdes viert dit jaar een Bernadettejaar. Het heiligdom zet het meisje dat in 1858 Maria zag daarmee in de spotlights. Afgelopen januari was het 175 jaar geleden dat Bernadette Soubirous werd geboren. Op 16 april is het 140 jaar geleden dat ze overleed. In de loop van het jaar zijn er diverse evenementen, waarin de zieneres van Lourdes centraal staat. Zo gaat er op 1 juli een musical in première over haar leven en de verschijningen.

Deze musical – ‘Bernadette van Lourdes’ – belooft een groots spektakel te worden. Bekende Franse componisten en zangers werken eraan mee. De rol van Bernadette wordt gespeeld door Eyma Schären, het meisje dat in 2015 de Franse versie van het tv-programma ‘The Voice Kids’ won. Net buiten het centrum van Lourdes is een speciaal theater ingericht, waar de musical tot het einde van het seizoen dagelijks te zien is. Het Huis voor de Pelgrim bekijkt of en hoe een bezoek aan de musical in het bedevaartprogramma kan worden ingepast.

Om Bernadette nog meer onder de aandacht te brengen, worden de plekken die aan haar herinneren opgeknapt. Ook wordt dit voorjaar al de Bernadettekerk gerenoveerd. Tevens wordt de wandelroute naar Bartrès - het dorpje waar Bernadette een tijdje woonde - verbeterd.